Amikor egy logóterv minden szabályt felrúgLogótervezés a Platán Étteremnek

Az eredeti ötleteket azonban tudni kell precízen, a grafikai alapelvek ismeretében megvalósítani. Aki a logótervezés irányában szeretne szakosodni, magabiztosan kell mozognia mind a két képesség területén. Nem ér semmit a formabontó ötlet, ha nem tudod pixelpontosan megvalósítani. És mit sem ér a bravúros technikai jártasság az Illustrátorban, ha nincs kreatív ötleted, csak trendeket másoló megoldásokból élsz.

Ugyanakkor az is igaz, hogy vannak szabályok, amiket kevésbé tudunk kikerülni. Például elképzelhető, hogy Renáta logóterve a honlapon a fejlécben túl magas lesz, a függőleges design webes környezetben már nem tud érvényesülni. Az is lehet, hogy a megrendelő nem tud azonosulni a szokatlan tervezéssel. Nem is beszélve a különböző célcsoportok elvárásairól. Az egyedi webdesign sokszor jár együtt kompromisszumokkal, mert bár lehet, hogy az eredeti ötlettel az egyik oldalon nyerünk, a másik oldalon viszont veszteségeket okozhat.

Renáta Platán logó ötlete több szempontból is messze esik a sablonostól, szemlélete újító. A tipográfiával és vonalvastagságokkal való játék kifejezetten merész. Igaz ugyan, hogy a tervre még ráfér néhány alapos grafikai átgondolás, hogy vizuálisan kiegyensúlyozottá váljon és egységes kompozícióvá érjen össze, de Renáta megközelítése nagyon inspiráló és kreatív.

Készült: 
2019

Kocsis Kata

programtervező matematikus, webdesign oktató
Kocsis Kata, programtervező matematikus, webdesign oktató

Életem legfantasztikusabb döntése volt a sok kompromisszummal terhelt alkalmazotti lét feladása. Nagyon büszke vagyok négy éve alapított saját cégünkre, ami az én szememben életforma, hivatás, közösség és gyönyörű célok együttese.

A Kreatív Webdesign Tanfolyamok nem egyszerűen online tanfolyami termékek a számomra. A szaktudáson, a tapasztalaton túl olyan értékeket is szeretnék közvetíteni, amelyek a mai társadalomban hiánycikknek számítanak. A vizuális kultúra és igényesség fejlesztése, a művészet és az alkotás becsempészése a hétköznapokba, az együttműködésben rejlő erő megtapasztalása azoknak a hallgatóknak is nagyon sokat adhat, akikből végül nem is lesz webdesigner.

Melyik témák érdekelnek a legjobban?

* kötelező mezőkEzek a témák érdekelnek

Go to top