Cukrászda weboldalterv, webdesign és a honlap képanyagatrendi cukrászda weboldal terve, webdesign Photoshop-ban

Az egyik legnagyobb kihívás a kezdők esetében, hogy miközben ismerkednek magával a Photoshop alapvető műveleteivel, egy komplett weboldal látványtervet kell készíteni. Korántsem egyszerű feladat egyszerre koncentrálni a pixelgrafikus képszerkesztés és az alkalmazott látványtervezés szabályaira.

Baji Márti címoldaltervének van egy karakteres sodrása, ami elsősorban a geometrikus háttérnek köszönhető. Bár a mintás háttér elé tett fotók alkalmazása egy kicsit kockázatos döntés, azonban egy kis transzparenciával, tompítással növelni lehet a háttér és a tartalom kontrasztját. A Webdesign kialakításakor nem lehet figyelmen kívül hagyni a honlap képanyagának jellemzőit sem. Nem mindegy, hogy az ügyfél által biztosított termék fotókon békebeli sütemények sorakoznak csipkés terítőre helyezve és cirkalmas ezüst evőeszközökkel körítve, vagy élénk színű, geometriai formákat kell kiemelni az oldalon. Nem csak a sütemények és a berendezés stílusa lehet a Webdesign szempontjából meghatározó, de fontos a harmonikus összhatáshoz az is, hogy a honlap képanyaga lehetőleg a Webdesign-hoz illeszkedő, leszűkített palettából dolgozzon.

Azt szokták mondani, hogy egy honlap háttéréhez úgy válassz mintát és színt, mintha az a nappalid falára kerülne. A merész és élénk minta választása azért lehet veszélyes, mert könnyen kibillenti az összhatást. Itt a háttér mindenképpen jó ritmus ad az összképhez és az alsó és felső sötét sáv megfelelően keretezi és korlátozza a mintázatot.

Készült: 
2018
Munka típusa: 
Munka típusa: 

Kocsis Kata

programtervező matematikus, webdesign oktató
Kocsis Kata, programtervező matematikus, webdesign oktató

Életem legfantasztikusabb döntése volt a sok kompromisszummal terhelt alkalmazotti lét feladása. Nagyon büszke vagyok négy éve alapított saját cégünkre, ami az én szememben életforma, hivatás, közösség és gyönyörű célok együttese.

A Kreatív Webdesign Tanfolyamok nem egyszerűen online tanfolyami termékek a számomra. A szaktudáson, a tapasztalaton túl olyan értékeket is szeretnék közvetíteni, amelyek a mai társadalomban hiánycikknek számítanak. A vizuális kultúra és igényesség fejlesztése, a művészet és az alkotás becsempészése a hétköznapokba, az együttműködésben rejlő erő megtapasztalása azoknak a hallgatóknak is nagyon sokat adhat, akikből végül nem is lesz webdesigner.

Melyik témák érdekelnek a legjobban?

* kötelező mezőkEzek a témák érdekelnek

Go to top