Építész tervező logótervezés saját márkához klónjaLogótervezés saját márkához
Feladat leírása: 

Azt mondják, hogy a fekete-fehér logók jobban teljesítenek abban értelemben, hogy a fogyasztók hamarabb tudnak összpontosítani a termék vagy szolgáltatás lényeges és meghatározó összetevőire. Míg a színes logók néha a kevésbé fontos és mellékes jellemzőket erősítik fel.

A fekete-fehér kombináció erős kontrasztot eredményez, párosításuk nagyon összetett is lehet. Végtelen lehetőségekkel rendelkezik, amit más színpaletták egyszerűen nem tudnak létrehozni. A lényeg csak az egyensúlyon van.

Ezen a fekete-fehér névjegykártya terven az alkotó kézben tartotta a kis árnyalatterjedelmet. Csupán a fények, színátmenetek és egy finom anyagszerűség használatával mélységet, kontrasztot és dinamikát ért el a háttérben. A környezet nem lett tolakodó, nincs benne semmi harsány vagy túlgondolt koncepció.

A minimális számú elem használata tudatos és átgondolt. A tipográfia és a geometriai forma egységes, merőleges vonalai a mérnöki pontosságra, a logó és a körülötte lévő tér elrendezése tervezői gondolkodásmódra utal. A puritán, precízen kivitelezett karcsú vonalak és a szuper-egyszerűség az innovatív jelleget, eleganciát, kiváló minőséget és jó ízlést emeli ki.

Mielőtt egy logó végleges változata megszületik sok ötletelésre, próbálkozásra, gondolkodásra van szükség. Az építész tervező cég logójának korábbi változatait is érdemes áttekinteni, és összehasonlítani a különböző fejlődési szakaszokat.

Különösen érdekes megfigyelni, hogyan valósult meg az első ötlet, milyen változáson ment át egy vizuális elem.

Az eredeti elképzelésben egy szép szürkés türkiz árnyalat is helyet kapott. A kék és a zöld határán álló akvamarin a fekete környezetet légiessé és könnyeddé teszi. Maga az árnyalat kevésbé telített és sötétszürke tónusú, azonban a szín világító ereje felerősödik a fekete háttérben.

Készült: 
2018

Kocsis Kata

programtervező matematikus, webdesign oktató
Kocsis Kata, programtervező matematikus, webdesign oktató

Életem legfantasztikusabb döntése volt a sok kompromisszummal terhelt alkalmazotti lét feladása. Nagyon büszke vagyok négy éve alapított saját cégünkre, ami az én szememben életforma, hivatás, közösség és gyönyörű célok együttese.

A Kreatív Webdesign Tanfolyamok nem egyszerűen online tanfolyami termékek a számomra. A szaktudáson, a tapasztalaton túl olyan értékeket is szeretnék közvetíteni, amelyek a mai társadalomban hiánycikknek számítanak. A vizuális kultúra és igényesség fejlesztése, a művészet és az alkotás becsempészése a hétköznapokba, az együttműködésben rejlő erő megtapasztalása azoknak a hallgatóknak is nagyon sokat adhat, akikből végül nem is lesz webdesigner.

Melyik témák érdekelnek a legjobban?

* kötelező mezőkEzek a témák érdekelnek

Go to top