Forgószél logótervezés és teljes arculattervezésLogó- és kisarculat tervezése a Forgószél Válságkezelő cégnek

A kék szín azt az ígéretet adja, hogy a cég szakszerű. Tudást és tapasztalatot és professzionalizmust birtokol.

A vizuális elemek térbeli elhelyezkedésének jelentősége van. A tér felső harmadába került a logó és a cégnév. Ez a kompozíciós megoldás a bizakodás, bátorítás, terelgetés érzését segíti elő.

Az alsó harmadban tisztán hagyott üres tér szerepet kap. A tágasság érzetét kelti, úgy érezzük, hogy van elég hely és figyelem bőven. Az egész átláthatónak, bátornak és hitelesnek tűnik.

Figyeljük csak meg, hogyan képes a logó egyetlen vonallal kifejezni magát a problémát és a megoldást is egyben. Érezzük, hogy gubanc van, hiszen egy válsággal foglalkozó cégről van szó. Sőt, még azt is látjuk, hogy a krízisnek gyökere, gyújtópontja van, amit egyetlen apró pont jelképez az összegabalyodott szálak közepén.

Azonban a vonal kisimul, a zaklatott ritmus lenyugszik, kiegyenesedik az életút. A margón kívülre vezető vonal nem egyebet jelent, mint azt, hogy a megtorpanásból van kiút.

Az arculat könnyed és légies. A logóról azonnal a szélre, a felhőre és a léggömbre asszociálunk. Ez pedig a felszabadulást, a kötetlenséget, az akadályok megszűnését kínálja.

Készült: 
2018

Kocsis Kata

programtervező matematikus, webdesign oktató
Kocsis Kata, programtervező matematikus, webdesign oktató

Életem legfantasztikusabb döntése volt a sok kompromisszummal terhelt alkalmazotti lét feladása. Nagyon büszke vagyok négy éve alapított saját cégünkre, ami az én szememben életforma, hivatás, közösség és gyönyörű célok együttese.

A Kreatív Webdesign Tanfolyamok nem egyszerűen online tanfolyami termékek a számomra. A szaktudáson, a tapasztalaton túl olyan értékeket is szeretnék közvetíteni, amelyek a mai társadalomban hiánycikknek számítanak. A vizuális kultúra és igényesség fejlesztése, a művészet és az alkotás becsempészése a hétköznapokba, az együttműködésben rejlő erő megtapasztalása azoknak a hallgatóknak is nagyon sokat adhat, akikből végül nem is lesz webdesigner.

Melyik témák érdekelnek a legjobban?

* kötelező mezőkEzek a témák érdekelnek

Go to top