Kerüld a vizuális hiedelmeket, ha weboldalt tervezelTiniknek szóló kozmetikumok - címlap tervezés
A tizenévesek túlfejlett kritikai érzéke a weboldalakat és a reklámokat sem kíméli. A webes világban extrėm sebességgel terjed el valamiről, hogy gáz, vagy éppen menő. Előfordul, hogy a harsámy, a szokatlan már önmagában értéket képvisel. A weboldal hátterében egy olcsó szikrázó hatás elég ahhoz, hogy egy kattintással kilépjenek a honlapról.

A velük való képi kommunikáció trükkös feladat, azonban ezen a címlapterven is jól látszik, hogy magas fokú esztétikai igényességgel ez a célközönség is tökéletesen megszólítható. Nem kell mindennek vibrálnia ahhoz, hogy a tinik figyelmét elnyerjük. Ez a szimmetrikus weboldal is úgy válik például élettelivé, hogy változatosan oszlanak el a különböző vizuális illusztrációk.

Az egyszerű és tiszta színpaletta, a kompozíció ritmusa nagyon kellemes sármot és kisugárzást áraszt.

A felhasználói felület dizájnja abból a szempontból is különösen jól sikerült ezen a weboldalterven, hogy figyelembe vette a tinédzserek szokatlanul alacsony türelemküszöbét. Minden nekik tervezett honlapon életbevágóan fontos, hogy kevés szöveg legyen, nagy térközök, jól olvasható tipográfia és átlátható layout segítse a gyors eligazodást.

Készült: 
2018

Kocsis Kata

programtervező matematikus, webdesign oktató
Kocsis Kata, programtervező matematikus, webdesign oktató

Életem legfantasztikusabb döntése volt a sok kompromisszummal terhelt alkalmazotti lét feladása. Nagyon büszke vagyok négy éve alapított saját cégünkre, ami az én szememben életforma, hivatás, közösség és gyönyörű célok együttese.

A Kreatív Webdesign Tanfolyamok nem egyszerűen online tanfolyami termékek a számomra. A szaktudáson, a tapasztalaton túl olyan értékeket is szeretnék közvetíteni, amelyek a mai társadalomban hiánycikknek számítanak. A vizuális kultúra és igényesség fejlesztése, a művészet és az alkotás becsempészése a hétköznapokba, az együttműködésben rejlő erő megtapasztalása azoknak a hallgatóknak is nagyon sokat adhat, akikből végül nem is lesz webdesigner.

Melyik témák érdekelnek a legjobban?

* kötelező mezőkEzek a témák érdekelnek

Go to top