Kompozíciós szabályok egy motivációs poszterenMotivációs poszter tervezése választott idézethez

Többek között azért érezzük különösen harmonikusnak ezt a motivációs posztert, mert számos kompozíciós szabály érvényesül a képen.

A legfontosabb tartalom, maga az idézet, a kép harmadoló vonalára illeszkedik és ezzel az egyik komponálási aranyszabályt tartotta be a hallgató.

A vitorla árbocok átlói természetes vezetővonalként működnek és a néző figyelmét észrevétlenül irányítják a szöveg felé. A horizont és a felhős égbolt ugyanakkor rendkívül hatásos keretet nyújt az idézetnek.

A kompozíció szépen használja az ismétlés irányelvét. Ismétlődnek például a formai elemek (vitorlások háromszöget alkotnak), jó ritmust nyújt a vitorláshajók ismétlődő méretaránya. De talán a legfontosabb elem a képen a színritmus.

A kompozíció nagyon fontos elemét képzi a színharmónia. Egy olyan színhierarchia alakult ki a képen, ahol a lila a vezető szín, a mellékszínek pedig a sárga, rózsaszín és tört fehér. Okos megoldás volt a vezérszínt használni az idézet betűtípusához. Helye, szerepe és jelentősége lett az újonnan odahelyezett tartalmi elemnek. Az idézet úgy került fókuszba és lett figyelemfelkeltő, hogy közben létrejött egy egységes, összefüggő vizuális rendszer.

Készült: 
2017
Munka típusa: 
Munka típusa: 

Kocsis Kata

programtervező matematikus, webdesign oktató
Kocsis Kata, programtervező matematikus, webdesign oktató

Életem legfantasztikusabb döntése volt a sok kompromisszummal terhelt alkalmazotti lét feladása. Nagyon büszke vagyok négy éve alapított saját cégünkre, ami az én szememben életforma, hivatás, közösség és gyönyörű célok együttese.

A Kreatív Webdesign Tanfolyamok nem egyszerűen online tanfolyami termékek a számomra. A szaktudáson, a tapasztalaton túl olyan értékeket is szeretnék közvetíteni, amelyek a mai társadalomban hiánycikknek számítanak. A vizuális kultúra és igényesség fejlesztése, a művészet és az alkotás becsempészése a hétköznapokba, az együttműködésben rejlő erő megtapasztalása azoknak a hallgatóknak is nagyon sokat adhat, akikből végül nem is lesz webdesigner.

Melyik témák érdekelnek a legjobban?

* kötelező mezőkEzek a témák érdekelnek

Go to top