Mindig van kiút - könyvborító tervezéskiadványtervezési feladat,könyvborító tervezés

Az ismeretterjesztő könyvek piacán éppúgy versenybe kell szállni a vásárlók figyelméért, mint a szépirodalmi könyvek piacán. Mivel mostanra már nyilvánvalóvá vált, hogy az olvasók szemükkel vásárolnak, a szakkönyvekre is érvényes, hogy a könyv borítójának már azelőtt el kell mesélnie egy történetet, mielőtt az olvasó fellapozza az első oldalt.

Anikó egyszerű és érthető jelekkel kommunikál. A nagyméretű, élénk piros színek kiugranak a szolid háttérben. A labirintus és a szív motívumok összetéveszthetetlenül utalnak a tartalomra.

A pöttyös háttér kockázatos választás volt, hiszen a pöttyös borító egy kicsit nosztalgikus életérzést kelt azokban, akik a hatvanas-hetvenes években olvastak magyar ifjúsági irodalmat. A kifejezetten kiskamasz lányoknak szóló pöttyös borítójú regények klasszikus sorozatnak számítottak annak idején. Ezzel együtt megállja a helyét a háttér és nem lett idegenszerű a jelenléte, sőt ez a babakék támogatja és kedvesen körbeöleli a vörös árnyalatú grafikus elemeket.

Készült: 
2017

Kocsis Kata

programtervező matematikus, webdesign oktató
Kocsis Kata, programtervező matematikus, webdesign oktató

Életem legfantasztikusabb döntése volt a sok kompromisszummal terhelt alkalmazotti lét feladása. Nagyon büszke vagyok négy éve alapított saját cégünkre, ami az én szememben életforma, hivatás, közösség és gyönyörű célok együttese.

A Kreatív Webdesign Tanfolyamok nem egyszerűen online tanfolyami termékek a számomra. A szaktudáson, a tapasztalaton túl olyan értékeket is szeretnék közvetíteni, amelyek a mai társadalomban hiánycikknek számítanak. A vizuális kultúra és igényesség fejlesztése, a művészet és az alkotás becsempészése a hétköznapokba, az együttműködésben rejlő erő megtapasztalása azoknak a hallgatóknak is nagyon sokat adhat, akikből végül nem is lesz webdesigner.

Melyik témák érdekelnek a legjobban?

* kötelező mezőkEzek a témák érdekelnek

Go to top