Monogramos logóterv és kisarculat induló ügyvédi praxis számáraVarga Zsófi külsős pályázatra készült logóterve_K-law
Feladat leírása: 

A monogramlogókban rejlő erőt a divatipar fedezte fel magának először. Gondoljunk bele, hogy mit üzen egy divattervező monogramjával ellátott termék? Luxust és exkluzivitást. Később más iparágak is alkalmazni kezdték a kezdőbetűs logókat. Nagyon sok ügyvédi iroda választja ezt a típusú logót, hogy megkülönböztessék magukat a piacon. Indokolt is, mert a monogramok személyközpontú szolgáltatásra összpontosítanak.

A kezdőbetűket, monogramot alkalmazó logóknál minden apró részletnek tökéletesnek kell lenni. A vonal vastagságok soha nem esetlegesek, a vonalak által bezárt szögek, a párhuzamosok, vagy merőlegesek sem tűrik a pontatlan megvalósítást. A prémium logók és névjegykártyák sokszor élnek a fémes hatású feliratok alkalmazásával, és fontos a minőségi anyagok, papír használata is. Egy ügyvédiroda logójának sok valóságos helyen is meg kell állnia a helyét, nem csak a honlap fejlécében fog megjelenni.

Varga Zsófi tűpontosan oldotta meg azt a megrendelői elvárást, hogy az induló ügyvédi praxis logója legyen friss, fiatalos, ugyanakkor elegáns és kifinomult benyomást keltsen. Sugalljon bizalmat, professzionalizmust, határozottságot, ugyanakkor ne legyen hivalkodó és erőszakos.

A sikeres kisarculat tervezésnek az egyik legfontosabb eleme éppen a logó. Sokkal könnyebb a névjegykártyákat, irodai eszközöket, szórólapokat és levél papírokat úgy megtervezni, ha a logóterv már önmagában mutatós, harmonikus és magán hordozza az adott területhez szükséges stílus-jegyeket. Ilyenkor a kisarculat tervezésekor már csak a logó motívumait kell variálni, esetleg néhány színváltozattal élénkíteni az összhatást.

Készült: 
2018

Kocsis Kata

programtervező matematikus, webdesign oktató
Kocsis Kata, programtervező matematikus, webdesign oktató

Életem legfantasztikusabb döntése volt a sok kompromisszummal terhelt alkalmazotti lét feladása. Nagyon büszke vagyok négy éve alapított saját cégünkre, ami az én szememben életforma, hivatás, közösség és gyönyörű célok együttese.

A Kreatív Webdesign Tanfolyamok nem egyszerűen online tanfolyami termékek a számomra. A szaktudáson, a tapasztalaton túl olyan értékeket is szeretnék közvetíteni, amelyek a mai társadalomban hiánycikknek számítanak. A vizuális kultúra és igényesség fejlesztése, a művészet és az alkotás becsempészése a hétköznapokba, az együttműködésben rejlő erő megtapasztalása azoknak a hallgatóknak is nagyon sokat adhat, akikből végül nem is lesz webdesigner.

Melyik témák érdekelnek a legjobban?

* kötelező mezőkEzek a témák érdekelnek

Go to top