Motivációs poszter - képi hatáskeltésMotivációs poszter tervezése választott idézethez

Anikó motivációs posztere jól illusztrálja a klasszikus előtér, középtér és háttér kompozíciós elvet. Az előtérben helyezkedik el az idézet. Ez a képi elem megnöveli a térhatást és magára vonja a néző tekintetét. A szöveg itt is a harmadoló vonalra került, és ezzel remekül tagolja vízszintesen a képet.

A középtérben helyezkedik el a béka, ami egy háromszög alakot alkot. Általában elmondható, hogy a háromszög alakú képi elrendezéssel mindig kellemes esztétikai összhatást érhető el.

A háttér zárja a teret. Nagyon jó vizuális hatást teremt, hogy a háttér elmosódik, a fő téma azonban éles marad.

Külön dicséretet érdemel a szöveghez választott font család. Bár apró részlet, mégis nagyban hozzájárul a harmonikus összhatáshoz. Érdemes megfigyelni a H és A betűk íveit, ami szép hullámzást, ritmusos ringatózást idéz fel. A tipográfia tökéletes illeszkedik a kép témájához és hangulatához.

Nagyon szép feladat megoldás.

Készült: 
2017

Kocsis Kata

programtervező matematikus, webdesign oktató
Kocsis Kata, programtervező matematikus, webdesign oktató

Életem legfantasztikusabb döntése volt a sok kompromisszummal terhelt alkalmazotti lét feladása. Nagyon büszke vagyok négy éve alapított saját cégünkre, ami az én szememben életforma, hivatás, közösség és gyönyörű célok együttese.

A Kreatív Webdesign Tanfolyamok nem egyszerűen online tanfolyami termékek a számomra. A szaktudáson, a tapasztalaton túl olyan értékeket is szeretnék közvetíteni, amelyek a mai társadalomban hiánycikknek számítanak. A vizuális kultúra és igényesség fejlesztése, a művészet és az alkotás becsempészése a hétköznapokba, az együttműködésben rejlő erő megtapasztalása azoknak a hallgatóknak is nagyon sokat adhat, akikből végül nem is lesz webdesigner.

Melyik témák érdekelnek a legjobban?

* kötelező mezőkEzek a témák érdekelnek

Go to top