Vizuális komponálás egy szórólaponSzórólap tervezési feladat

Kovács Renátától kaptuk ezt a remekbe szabott szórólapot. Esztétikus, áttekinthető, harmonikus és jó stílusú megoldását érdemes tüzetesen megfigyelni és boncolgatni az alkalmazott kiadványszerkesztési eszközöket.

A tipográfia nem csak információt ad át, hanem hangsúlyos építőelemként egységes arculatot ad a szórólapnak. Figyeljétek meg milyen ügyesen bánik a fontok keverésével Renáta. Egy talpas és egy talpatlan fontot szerepeltet és pontos arányérzékkel játszik a betűváltozatokkal és annak méreteivel.

A szövegcsoportok vizuális tagolása segíti a gyors értelmezést, a színek a megfelelő helyen emelnek ki és megkönnyítik az eligazodást, miközben harmóniában maradnak egymással. A színek izgalmas kontrasztot és megvilágítást nyújtanak a sötét hátterén.

Milyen érdekes, hogy az illusztráció úgy kerül a fókuszba, hogy a bal alsó sarokban kap helyet. Külön dicséretes, hogy egy egyszerű fehér folttal teszi reflektorfénybe a grafikai elemet és ezzel egy erős fény-élményünk keletkezik. A teljes szórólapot plasztikussá, a főszereplőt megvilágítottá és az összhatást pedig drámaivá alakítja.

Készült: 
2018

Kocsis Kata

programtervező matematikus, webdesign oktató
Kocsis Kata, programtervező matematikus, webdesign oktató

Életem legfantasztikusabb döntése volt a sok kompromisszummal terhelt alkalmazotti lét feladása. Nagyon büszke vagyok négy éve alapított saját cégünkre, ami az én szememben életforma, hivatás, közösség és gyönyörű célok együttese.

A Kreatív Webdesign Tanfolyamok nem egyszerűen online tanfolyami termékek a számomra. A szaktudáson, a tapasztalaton túl olyan értékeket is szeretnék közvetíteni, amelyek a mai társadalomban hiánycikknek számítanak. A vizuális kultúra és igényesség fejlesztése, a művészet és az alkotás becsempészése a hétköznapokba, az együttműködésben rejlő erő megtapasztalása azoknak a hallgatóknak is nagyon sokat adhat, akikből végül nem is lesz webdesigner.

Melyik témák érdekelnek a legjobban?

* kötelező mezőkEzek a témák érdekelnek

Go to top