inspiráció

Inspiráció és kreativitás

Inspiráció és kreatív alkotói folyamat

A kreatív alkotói folyamathoz speciális üzemanyagra van szükség. Rengeteg információ, vizuális inger, trend, érzelem és elképzelés kavargásából születik meg valami új dolog a semmiből. Az inspiráció olyan csodálatra méltó impulzus, ami megindítja a fantáziád, elindít egy alkotói úton, de vigyáznod kell, hogy a vége soha ne legyen szolgai másolás.

Egy fantasztikus design iskola

A Canva egy olyan design eszközt fejlesztett ki, amelynek a segítségével template-keből kiindulva fejleszthetsz saját fejléceket, bannereket, kiadványokat. És mellesleg egy nagyon nívós designer blogot is működtetnek, ami remek lehetőséget nyújt a webdesign tanulásra.

Források csoportosítva webdesigner-eknek

Webdesigner gyökerek - források

Nem mindegy, miből táplálkozol, miből építkezel. Szellemi értelemben is az vagy, amit "megeszel". Nagyon kevés ideje van az embernek egy átlagos munkával töltött hétköznapon, ezért meg kell válogatnod, mit olvasol, mit használsz inspirációs forrásként. Gagyi oldalakra, önjelölt szakértői bloggerekre, összeollózott portálokra nincs szükséged. Ez a lista itt csupa olyan webdesign-nal kapcsolatos oldalt gyűjt össze, ami nem csak hogy hiteles, hanem már-már etalonnak számít szakmai körökben. Bátran ráhagyatkozhatsz.

Brand New arculati magazin

Arculati magazin

Nehéz a hiteles forrásokat megtalálni az internetes óceánban. Ha arculattal foglalkozol, akkor a Brand New magazinon rajta kell tartanod a fél szemed.

Slide evolúció - Ilcsi Great Britain

slide-ok tervezése

Nem véletlen, hogy a vizuálisan leghangsúlyosabb helyet a honlapon sok esetben egy slide show foglalja el. A színes, jól megtervezett "plakátok" megragadják, és irányítják a látogatók figyelmét, ezért érdemes őket bevetni, ha impulzív üzeneteket szeretnénk közvetíteni. Ez az esettanulmány az Ilcsi nagy-britanniai honlapjához készített slide-okat mutatja be, és végig vezet a slide-sorozat tervezésének és kivitelezésének folyamatán.

Plakát vagy landing page

Kreatív Webdesign Tanfolyam inspiráció

Az igazán szuggesztív weboldalak, landing page-ek, és slide-show illusztrációk gyakran plakátszerűek, és ez nem a véletlen műve. Érdemes alaposabban tanulmányozni azokat a plakátokat, amikre te is felkaptad a fejed, amelyik hatására esetleg bementél a színházba és megvetted a jegyet, vagy ráismertél a könyvesboltban a hirdetett könyvre. A plakátok nagyon hasznos inspiráció-forrást jelentenek egy webdesigner-nek, és nem mellesleg rengeteget lehet tanulni a tipográfiáról is.

Andy Gilmore színpompás világa

Kreatív Webdesign Tanfolyam facebook bejegyzés

Andy Gilmore képei kicsit kiszámítottak a geommetrikus elemek és a teljes színskála felvonultatása miatt. Rám azonban ennyi szín és a szabályos formák szupernormális ingerként hatnak, úgyhogy transzba esem tőlük és nem gondolkodom a mondanivalójukon.

Egy tökéletes portfólióoldal - szavak nélkül

Kreatív Webdesign Tanfolyam facebook bejegyzés

Egy tehetséges grafikus, és egy brutál jó portfólió oldal. Érdemes megnézni, milyen sok részletet lehet közölni az egyes munkákról pusztán a részletgazdag képek segítségével. Bartosz Kosowskinak nincs is sok szóra szüksége a további bemutatkozáshoz.

Bartosz Kosowski illusztrációi

Kreatív Webdesign Tanfolyam facebook bejegyzés

Egy tehetséges lengyel művész képei (Bartosz Kosowski), amitől feszült és ideges lettem. Nem szeretnék a barátnője lenni a portfóliója alapján.

Feliratkozás RSS - inspiráció csatornájára

Kocsis Kata

programtervező matematikus, webdesign oktató
Kocsis Kata, programtervező matematikus, webdesign oktató

Életem legfantasztikusabb döntése volt a sok kompromisszummal terhelt alkalmazotti lét feladása. Nagyon büszke vagyok négy éve alapított saját cégünkre, ami az én szememben életforma, hivatás, közösség és gyönyörű célok együttese. A Kreatív Webdesign Tanfolyamok nem egyszerűen online tanfolyami termékek a számomra. A szaktudáson, a tapasztalaton túl olyan értékeket is szeretnék közvetíteni, amelyek a mai társadalomban hiánycikknek számítanak. A vizuális kultúra és igényesség fejlesztése, a művészet és az alkotás becsempészése a hétköznapokba, az együttműködésben rejlő erő megtapasztalása azoknak a hallgatóknak is nagyon sokat adhat, akikből végül nem is lesz webdesigner.

Melyik témák érdekelnek a legjobban?

* kötelező mezőkEzek a témák érdekelnek

Kicsi a bors csomag - Honlaptervezés kisvállalkozásoknak

Az akció keretében a Webdesign Workshop modul mellé a Kicsi a bors honlaptervezés csomag részeként megkapod ajándékba a Felhasználói élmény tervezés modul teljes anyagát. Egyetlen modul árával megegyező összegért 6 havi tudásanyagot kapsz, ha december 23.-ig rendelsz.

A kisvállalkozások igényeire szabva

ÁR: 48.260 Ft + áfa

Minden gyakorlati feladat a saját honlapodra vonatkozik.

Tovább a részletekre ->

Go to top