tipográfia

Bevezetés a szófelhő készítésbe (teljes útmutató - eszközök és módszerek)

Szófelhő készítés szófelhő generátor programmal

A szófelhő egy olyan illusztráció, ami izgalmas fonttípusok felhasználásával, feliratokból épül fel. Időigényes lenne az előállításuk, ha nem lenne néhány ingyenes, online szófelhő-generátor program, amellyel gyerekjáték a szófelhő készítés.

Microsoft fontok

Microsoft fonts

A Microsoft Typography egy olyan kezdeményezés, ahol egyetlen helyen böngészhetsz minden Windows fontokkal kapcsolatos kérdésben. Az alapfogalmakról is van néhány bekezdés, de angolul eléggé szakszöveg és a magyarázó ábrák sem túl illusztratívak. De például a fontkereső nagyon hasznos eszköz és a fontok Windows-os környezetben történő installálásáról is sokat mond.

A Microsoft tipográfiával és elérhető fontokkal foglalkozó oldala

Plakát vagy landing page

Kreatív Webdesign Tanfolyam inspiráció

Az igazán szuggesztív weboldalak, landing page-ek, és slide-show illusztrációk gyakran plakátszerűek, és ez nem a véletlen műve. Érdemes alaposabban tanulmányozni azokat a plakátokat, amikre te is felkaptad a fejed, amelyik hatására esetleg bementél a színházba és megvetted a jegyet, vagy ráismertél a könyvesboltban a hirdetett könyvre. A plakátok nagyon hasznos inspiráció-forrást jelentenek egy webdesigner-nek, és nem mellesleg rengeteget lehet tanulni a tipográfiáról is.

Tipográfiai alapok

Kreatív Webdesign Tanfolyam facebook bejegyzés

Egy webdesigner-nek ki kell fejleszteni a tipográfihoz való érzékét, és ez nem megy egyik pillanatról a másikra. Alapinformációkat és sok konkrét példát tartalmaz az oldal, érdemes alaposan áttanulmányozni.

Feliratkozás RSS - tipográfia csatornájára

Kocsis Kata

programtervező matematikus, webdesign oktató
Kocsis Kata, programtervező matematikus, webdesign oktató

Életem legfantasztikusabb döntése volt a sok kompromisszummal terhelt alkalmazotti lét feladása. Nagyon büszke vagyok négy éve alapított saját cégünkre, ami az én szememben életforma, hivatás, közösség és gyönyörű célok együttese. A Kreatív Webdesign Tanfolyamok nem egyszerűen online tanfolyami termékek a számomra. A szaktudáson, a tapasztalaton túl olyan értékeket is szeretnék közvetíteni, amelyek a mai társadalomban hiánycikknek számítanak. A vizuális kultúra és igényesség fejlesztése, a művészet és az alkotás becsempészése a hétköznapokba, az együttműködésben rejlő erő megtapasztalása azoknak a hallgatóknak is nagyon sokat adhat, akikből végül nem is lesz webdesigner.

Melyik témák érdekelnek a legjobban?

* kötelező mezőkEzek a témák érdekelnek

Kicsi a bors csomag - Honlaptervezés kisvállalkozásoknak

Az akció keretében a Webdesign Workshop modul mellé a Kicsi a bors honlaptervezés csomag részeként megkapod ajándékba a Felhasználói élmény tervezés modul teljes anyagát. Egyetlen modul árával megegyező összegért 6 havi tudásanyagot kapsz, ha december 23.-ig rendelsz.

A kisvállalkozások igényeire szabva

ÁR: 48.260 Ft + áfa

Minden gyakorlati feladat a saját honlapodra vonatkozik.

Tovább a részletekre ->

Go to top