motivációs poszter

Motivációs posztert akkor érdemes tervezni, ha valaki utána kiakasztja a falra. A jól megválasztott idézet már önmagában szívmelengető lehet, azonban egy izgalmas, akár többféleképpen értelmezhető illusztrációval megsokszorozható az érzelmi hatás.

Ha sikerül egy középszerű kompozíciónál ütősebb elrendezézt megvalósítani, akkor elkerülhetjük a feliratozott kép hatást. Minden kreatív grafikai tervezési munkára igaz, hogy az elkészült alkotásnak a beletett alkotóelemeknél többé kell válnia.

A motivációs poszterek különösen inspirálólag fognak hatni, ha kreatív területen szeretnél elhelyezkedni, mert rácsodálkozhatsz, mennyi különböző vizuális elképzelés, szimbólum és hangulat társítható ugyanahhoz az idézethez. Ha felkeltették az érdeklődésed a motivációs poszterek, nézd meg a blogban is a motivációs poszterekkel foglalkozó írásokat.

Photoshopban készült motivációs plakát

Motivációs plakát tervezése Photoshopban

Egy plakát tervezésekor nem csak a látható elemeknek van fontos szerepe, hanem a kimaradó vagy átsejlő részletek is üzenetet hordoznak. A Photoshop Alapozó tanfolyamon a hallgatók elsajátítják a látványos képeffektusok készítését.

Hangulati keret egy motivációs poszteren

Motivációs plakát tervezése híres idézethez

Egy motivációs poszter készítése jóval több annál, mint puszta ábrázolás. A feladat az, hogy vizuálisan életre hívjuk az idézet gondolatiságát, úgy, hogy érzelmi töltéssel látjuk el.

Motivációs poszter steampunk stílusban

Erős hangulatú képek, ügyes kompozíció, rendhagyó elrendezés, újszerű megvilágítás - így születik egy szokatlan és a tömegből kiemelkedő motivációs poszter.

Inspirál vagy motivál?

Motivációs plakát tervezése híres idézethez

Egy mélyenszántó idézet vagy egy átütő fotó külön-külön is figyelemre méltó. Összerakva őket azonban felerősítik egymás intenzitását és megszületik a motivációs poszter.

Motivációs poszter - képi hatáskeltés

Motivációs poszter tervezése választott idézethez

Egy kompozíció akkor jó, ha az elemek összefüggésben vannak egymással és a részletek hangulati egységet nyújtanak. A motivációs poszter tervezésekor az alkotóelemek elrendezését gyakoroljuk, egymásra hatásával kísérletezünk.

Kompozíciós szabályok egy motivációs poszteren

Motivációs poszter tervezése választott idézethez

Bár a vitorláshajó szimbóluma tipikus választás a Seneca idézethez, a kompozíciós elemek kiegyensúlyozott elrendezése miatt átlagon felüli a feladatmegoldás.

Gondolatébresztő motivációs poszter készítése Photoshoppal

Motivációs plakát tervezése híres idézethez

A motivációs poszter feladata, hogy vizuális eszközökkel sűrítse a megjelenítendő szöveg gondolatiságát. A dolog akkor különösen izgalmas, amikor filozofikus mélységű, bravúrosan megfogalmazott irodalmi idézethez kell látványt választanunk.

Motivációs plakát alkotás Photoshop-ban

Motivációs plakát tervezése híres idézethez

Egy kézírásos font, pasztell vízfesték háttér és egy részletgazdag vonalrajz. Pontosan ennyi kell az egyedi, művészi hatású motivációs poszterünkhöz.

Inspiráló motivációs plakát tervezése Photoshoppal

Motivációs plakát tervezése híres idézethez

Ennél a motivációs poszternél rendhagyó a képválasztás, szokatlan a tipográfia, és az összhatás mégis harmonikus, kiegyensúlyozott és játékos.

Photoshop artwork minőségű motivációs plakát

Motivációs plakát tervezése artwork minőségben

Ha egy motivációs poszter kompozíciójához nem csupán választjuk a fotót, hanem át is tudjuk alakítjuk azt Photoshop segítségével, úgy, ahogyan megálmodjuk, akkor igazán ütős és testreszabott illusztrációval erősítjük meg az idézetet.

Feliratkozás RSS - motivációs poszter csatornájára

Kocsis Kata

programtervező matematikus, webdesign oktató
Kocsis Kata, programtervező matematikus, webdesign oktató

Életem legfantasztikusabb döntése volt a sok kompromisszummal terhelt alkalmazotti lét feladása. Nagyon büszke vagyok négy éve alapított saját cégünkre, ami az én szememben életforma, hivatás, közösség és gyönyörű célok együttese.

A Kreatív Webdesign Tanfolyamok nem egyszerűen online tanfolyami termékek a számomra. A szaktudáson, a tapasztalaton túl olyan értékeket is szeretnék közvetíteni, amelyek a mai társadalomban hiánycikknek számítanak. A vizuális kultúra és igényesség fejlesztése, a művészet és az alkotás becsempészése a hétköznapokba, az együttműködésben rejlő erő megtapasztalása azoknak a hallgatóknak is nagyon sokat adhat, akikből végül nem is lesz webdesigner.

Melyik témák érdekelnek a legjobban?

* kötelező mezőkEzek a témák érdekelnek

Go to top