Photoshop Alapozó

Időtartam: 3 hónap

Photoshop a honlapok szolgálatában

Bár a weboldalak tervezésének folyamata állandó változásban van, a Photoshop még mindig nagyon fontos eszköz a webdesignerek kezében. Használják a weboldalak végleges kinézetének megtervezéséhez, de az egyes képi elemek elkészítéséhez is. Drótvázak, weboldal tervek, gombok, hátterek, de akár szórólapok is készülhetnek Photoshopban. Ez a modul nem a retusálások világáról szól. Inkább azokról a technikákról, amelyek a honlapkészítés, és az arculattervezés során nélkülözhetetlenek. Ebbe persze beletartozik a honlaphoz szükséges képek előállítása és módosítása is.

Price: 38.000 Ft
Ár: 
38 000 + áfa


A képszerkesztő programok iránt nem csak a webdesignerek érdeklődnek. A Photoshop tudás hamarosan ugyanolyan általános munkahelyi elvárás lesz, mint annak idején a Word volt. Eleinte csak a titkárnők és asszisztensek értettek a szövegszerkesztőkhöz, ma azonban a mindennapi munka része lett az írásos anyagok formázása, vagy éppen egy prezentáció elkészítése.

Vizuális kommunikáció

Szinte biztos vagyok benne, hogy pár éven belül

2 a digitális képek feldolgozása, átalakítása és retusálása,

3 illetve a grafikai tervezési alapismeretek

komoly munkaerő-piaci előnynek fognak számítani. Egész egyszerűen azért, mert a szöveges kommunikációt egyre több területen váltja fel a vizuális kommunikáció.

Honlapok képigénye

Ma már minden cégnek van honlapja, és a legtöbben a közösségi médiát is aktívan használják a márkaépítésben. Ez azt jelenti, hogy óriásira nőtt a kisvállalkozások képigénye. Rengeteg olyan dolog van, ami a legegyszerűbben és leghitelesebben fotók segítségével mutatható be. Például egy cég referencia munkái, egy szabadúszó portfóliója, vagy éppen a gyártási folyamat lépései. A cég életében fontos események dokumentálása is napi szintű követelmény, hiszen folyamatosan tartalmakat kell gyártani. A képek nélküli tartalom pedig láthatatlan, senki nem kattint rá, és nem olvas bele.

Rengeteg autodidakta módszerekkel tanuló hallgatónk volt már, így pontosan látom az előnyeit és a hátrányait a tutorial-okból való tanulásnak. Olyan ez, mint amikor bekapcsolod a navigációt, és bár fogalmad sincs a város térképéről, mégis gyorsan és könnyedén eljuthatsz ahová csak akarsz. Ez a fajta tanulás mindig egy megoldandó probléma felől közelít, és pontosan azokat a tudás morzsákat gyűjtöd be, amelyek a leírt megoldásban a cél eléréséhez szükségesek. Ez óriási sikerélményt ad az elején, hiszen egészen komplex alkotásokat tudsz az ilyen sorvezetők segítségével létrehozni. Ugyan fogalmad sincs, mi az a blend mode és ha változtatni kéne a végeredményen, akkor egy újabb tutorialt kéne keresned, de ez nem baj.

A Photoshop Alapozó azoknak is nagy felismeréseket szokott jelenteni, akik már megtették az első önálló lépéseket a program megismerésében. De azok is követni tudják, akiknek ez az első találkozásuk a Photoshoppal. Nagyon jól kiegészíti az internetes tanulást, ugyanis rendszerezetten mutatja meg a Photoshop-ban rejlő lehetőségeket. Így az eddigi sziget-szerű tudásod hirtelen összefüggő rendszerré válik. Képes leszel önálló megoldásokra, magabiztosabb, gyorsabb és tudatosabb leszel.

Webdesign


Szórólapok


Infografika


Plakátok


Honlap képek


Sales grafika


Ne számíts tankönyvszagú, unalmas olvasmányokra. A rendszerbe szedett tudás nem azt jelenti, hogy felesleges szakszavakkal terhellek, vagy hogy a valódi feladatoktól eltávolodunk. Mint minden Kreatív Webdesign Tanfolyam, a Photoshop Alapozó is három alappilléren nyugszik: online, közösségi és gyakorlat alapú tanulási módszert alkalmazunk.

GYAKORLATI megközelítés

Mindig nagyon sok, életszerű, izgalmas gyakorlati feladat egészíti ki az elméleti anyagot. Kizárt, hogy ne legyen leckénként legalább három olyan feladat, amit azonnal hasznosítani tudsz a mindennapi munkád során. A tanfolyam igazi értékének az állandó, folyamatos visszajelzéseket tartom. Úgy építettük fel a gyakorlati feladatok rendszerét, hogy a tanfolyam végére ne okozzon gondot a saját honlapod képanyagának kezelése. Webdesignerként pedig minden olyan feladatba belekóstolhatsz, amihez érdemes lehet Photoshopot használnod.

Teljes mértékben ONLINE

Ennél rugalmasabb felnőtt oktatási formát el sem tudok képzelni. Bárhol, bármikor tanulhatsz, a legextrémebb helyzetekben is. Nem kell feladnod az eddigi életed. Akár a kenyérkereső állásod mellett, vagy a gyes alatt is tanulhatsz, mert az e-oktatóterembe bármikor beléphetsz. Az anyagokat minden olyan helyről elérheted a tanfolyam ideje alatt, ahol van internet. Tableten és mobilon is tökéletesen használható. Egyedül a feladat megoldásokhoz lesz szükséged asztalra.

Alkotói KÖZÖSSÉG

A közösségi tanulás elveit követjük. Ez azt jelenti, hogy nem csak az oktatóktól, hanem egymástól is tanulunk. Az aktív részvétel, egymás elemzése, véleményezése hatalmas élmény szokott lenni. Egy inspiráló alkotói közösség tagja leszel, ahol nem nevetnek ki a képek iránti rajongásod miatt. Soha nem leszel magadra hagyva a problémáiddal, a kérdéseiddel. Olyan értékes szakmai kapcsolatokat alakíthatsz ki, amelyekre később is támaszkodhatsz.


Most 10%-kal olcsóbban juthatsz stock képekhez

Most minden egyes modulhoz és tanfolyamhoz az 123RF digitális képügynökség 10%-os kedvezményre jogosító KUPONJA is jár.

Szerezd be kedvezményesen a honlapodhoz szükséges fotókat és a kreatív munkához szükséges vektorképeket.


Photoshop Alapozó Tanfolyam

A honlap használatával és az email címem megadásával hozzájárulok, hogy az Adatvédelmi Tájékoztatóban megadott módon és témában email-eket kapjak, és az adataimat a Kreatív Webdesign Tanfolyam tárolja.

A Photoshop Alapozó tanfolyam neked szól


Saját honlaphoz

Akinek honlapja van, az előbb-utóbb közelebbi ismeretségbe kerül a digitális képfeldolgozással, még ha eleinte nem is nevezi így magában. "Hogyan kéne kivágnom a termékemet a háttérből?" "Hogyan lehetne fekete-fehér képeket csinálnom a portréfotókból?" "Mivel illusztráljam a blogbejegyzésemet?" "Szeretnék egy jópofa karácsonyi üdvözlő lapot küldeni" "Ebből a képből pont négyzet alakúra lenne szükségem" És ez csak töredéke azoknak a képekkel kapcsolatos feladatoknak, amelyekkel egy honlap gazdája szembesül."A Photoshop modul során nagyon sok aha-élményre emlékszem. A mélyebb megértésért sokat kellett dolgozni, rengeteg feladatot megcsinálni. Az eredmény az lett, hogy a kezdeti megilletődöttséget folyamatosan és észrevétlenül a magabiztosság váltotta fel. A videók óriási segítséget adtak és már a második leckénél heurékáztam, mert olyan képi megoldást tudtam csinálni, amit remélni sem mertem. Minden feladatra örömmel gondolok vissza, legszebbnek a plakátok, poszterek, szórólapok készítését tartottam, de az igazi csemege az infografika volt. Ezzel a műfajjal új világ nyílt ki előttem, amiért külön hálás vagyok Katának, hogy megismertette velem. Tömérdek kísérletezésre, önálló gyakorlásra, gondolkodásra is szükség van, de megéri, mert a végén azt kérdeztem magamtól: hogyan tudtam én eddig a Photoshop nélkül élni? A tanfolyam alatt Kata okos, szisztematikus feladatsorokkal vezet végig az úton, és juttat el odáig, hogy mindenképpen szeretnék csatlakozni a haladó csoportjához is."

Szunyogh Krisztina

Kezdő webdesigner-eknek

Minden olyan webdesigneri feladatot érintenek a leckék, amelyekhez szóba jöhet a Photoshop. Drótvázaktól a pixel-pontos weboldal layoutig, szórólapoktól a sales grafikáig mindent kipróbálunk a gyakorlatban is. Ez a modul elsősorban a Photoshop használatának technikai részleteire koncentrál. A weboldalak tervezésével, a grafikai tervezési elvekkel, és az arculattervezéssel más modulok foglalkoznak részletesebben. A feladatok azonban komplexek, és a valódi piaci szituációkból merítettem hozzájuk az ihletet. Akinek már saját projektjei vannak, bátran megvitathatja a csoportban a lehetséges verziókat.

"Mikor elkezdtem a Kreatív Webdesign Tanfolyamot már jó pár év Photoshop gyakorlat volt a hátam mögött. Leginkább fotóretussal foglalkoztam, de néhány plakátot, szórólapot, és egyéb "sokréteges" kreatív alkotást is fel tudtam mutatni, tehát elég rutinosan mozogtam a PS eszköztárában. Legalábbis azon a területen, amit a munkám lefedett. Emiatt kissé elbizakodottan is álltam ehhez a modulhoz, mondván, hogy ez gyors pipa lesz, átpörgetem, haladok, "kisujjból kirázom".Aztán kiderült, hogy tévedtem :) leckéről leckére jött a "jéé, ez erre való? ezt így kell? ezt meg így is lehet?" Kicsit olyan volt,mint amikor az embernek megmutatják, hogy hogyan működik a tojásszeletelő, és rájön, hogy mennyivel praktikusabb, gyorsabb és szebb, ha 50 db szendvicsre nem tompa késsel nyiszatolja a főtt tojást, hanem ezt a remek eszközt használja. Azt kell mondjam, hogy a PS-hatékonysági mutatóm legalább 75%-kal nőtt a modul hatására :)"

Avar Vanda

Művészeknek és alkotóknak

Nem kell ahhoz szakmát váltani, hogy élvezd a fotózást, vagy sikerélményed legyen a saját magadnak készített grafikai anyagok elkészítésében. Az az embertípus, aki inkább maga találja ki az adventi koszorút, vagy a húsvéti ajtódíszt, az a digitális világban is élvezi az alkotást.

Akiket érdekel a képzőművészet, vagy a fotózás, akik rajonganak a színekért és a képekért, azoknak szintén nagy élményt jelent a Photoshoppal való találkozás. Ha nincs olyan jó kézügyességed, de éles a szemed és élénk a fantáziád, akkor érdemes megismerkedned a digitális művészeti ágakkal is. Hosszú az út az első bátortalan próbálkozástól a nem létező fantázia-világok elkészítéséig. Próba-szerencse alapon is működik a tanulás, de az összefüggéseket megvilágító, lépésenként felépülő tananyag le tudja rövidíteni az utat."A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen diplomáztam, de az informatikusi végzettségemből éltem csaknem 20 évig. Bár a festészet igazi szenvedélyem maradt, a fotózás is komolyabban érdekel. Portrékat, eseményeket fotóztam itthon, bár most éppen a Londonba költözés köti le az időmet. A Photoshoppal való ismerkedés során persze a digitális művészet sokkal jobban érdekelt, mint a webdesign-nal kapcsolatos feladatok. Szerencsére teljesen egyénre szabott leckéket és feladatokat is kaptam :)"

Paul Laroche
festőművész,
programozó


A Photoshop Alapozó tanfolyammal elérhető eredmények
Kreatív webdesign Tanfolyam - Photoshop Alapozó tanfolyam - naprakész tudás

Naprakész, összefüggő Photoshop tudásKreatív webdesign Tanfolyam - online Photoshop Alapozó tanfolyam - Képkivágás, optimalizálás, átalakítás

Képkivágás, optimalizálás, átalakításKreatív webdesign Tanfolyam - online Photoshop Alapozó tanfolyam - Drótváz, mockup, weboldalterv

Drótváz, mockup, weboldaltervKreatív webdesign Tanfolyam - online Photoshop Alapozó tanfolyam - gyorsaság

Gyorsabb megvalósításKreatív webdesign Tanfolyam - online Photoshop Alapozó tanfolyam - Grafikai elemek a honlapra

Grafikai elemek a honlapraKreatív webdesign Tanfolyam - online Photoshop Alapozó tanfolyam - Képszerkesztői szemlélet

Képszerkesztői szemlélet

Eredetileg a Startvonal Webdesign Tanfolyam része volt a Photoshop tananyag, de olyan nagy volt az érdeklődés a kisvállalkozások, és a hobbi-alkotók felől, hogy átalakítottuk a tematikát. Ha csak hobbi szinten szeretnél alkotni, vagy csak feldobnád a közösségi megjelenésed, akkor is ideális indulás a Photoshop Alapozó. Ha saját honlapod van, akkor minden egyes leckének érezni fogod a pénzben mérhető hozzáadott értékét. Ha pedig webdesigner szeretnél lenni, akkor minden lényeges feladattal találkozol, amire a Photoshop a munkád során használható. Az, hogy ezekre az alapokra aztán mit építesz, már egyedül rajtad múlik.


Hallgatói munkák - erre a szintre már 2 hónap alatt eljuthatsz

Kocsis Kata

programtervező matematikus, webdesign oktató
Kocsis Kata, programtervező matematikus, webdesign oktató

Életem legfantasztikusabb döntése volt a sok kompromisszummal terhelt alkalmazotti lét feladása. Nagyon büszke vagyok négy éve alapított saját cégünkre, ami az én szememben életforma, hivatás, közösség és gyönyörű célok együttese. A Kreatív Webdesign Tanfolyamok nem egyszerűen online tanfolyami termékek a számomra. A szaktudáson, a tapasztalaton túl olyan értékeket is szeretnék közvetíteni, amelyek a mai társadalomban hiánycikknek számítanak. A vizuális kultúra és igényesség fejlesztése, a művészet és az alkotás becsempészése a hétköznapokba, az együttműködésben rejlő erő megtapasztalása azoknak a hallgatóknak is nagyon sokat adhat, akikből végül nem is lesz webdesigner.

Melyik témák érdekelnek a legjobban?

* kötelező mezőkEzek a témák érdekelnek

Kicsi a bors csomag - Honlaptervezés kisvállalkozásoknak

Az akció keretében a Webdesign Workshop modul mellé a Kicsi a bors honlaptervezés csomag részeként megkapod ajándékba a Felhasználói élmény tervezés modul teljes anyagát. Egyetlen modul árával megegyező összegért 6 havi tudásanyagot kapsz, ha augusztus 31-ig rendelsz.

A kisvállalkozások igényeire szabva

ÁR: 48.260 Ft + áfa

Minden gyakorlati feladat a saját honlapodra vonatkozik.

Tovább a részletekre ->

Go to top