Arculati koncepció - Platán Étterem


Arculati koncepció - Platán Étterem

Project Leírás

Óriási divat ma, hogy a szövegek félig eltolva, félig átfedve kapcsolódnak a háttérhez vagy más képelemekhez. Ez a fajta aprócska elrendezési trükk nagyon jó módszer arra, hogy hangsúlyozzuk a legfontosabb elemeket.

Attól ravasz az átfedéses technika, hogy amikor egy kompozíciós elem a várt határokon kívülre terjeszkedik, akkor azt az alkotóelemet észrevesszük. Ha a néző figyelmét szeretnénk ügyesen irányítani, sokszor pont elég, hogy egy szöveget és egy képet egymásra tolva helyezünk el.

Gabi nagyon jól ráérzett erre a lehetőségre és ezt a gyönyörű minimál logót azzal tette izgalmassá, hogy a Platán szót rátolta a grafikai elemre. Az átfedések mindig váratlanságot és kompozíciós feszültséget hordoznak. Az sem véletlen, hogy ilyen népszerűvé vált ez a technika. A helyzet az, hogy pár pillanattal tovább szoktuk nézni az olyan kompozíciót, ami eltér a szabályostól, és éppen ez segíti a későbbi felidézést.

Gabi nem csak formai kontrasztot használ a logó- és arculati elemekben, hanem jól működő színkombinációt is alkalmaz. Nagyon szép, harmonikus a narancs fekete színpáros és külön dicséret jár a "white space" elegáns használatáért.

Nem tudjuk elégszer hangsúlyozni a fehér tér jelentőségét. Azt mondják, hogy negatív tér olyan, mint a csend egy zenei kompozícióban. Ugyanúgy kell tekinteni rá, mint az összes többi alkotóelemre. Gabi is bátran ölelte körül a logót fehér térrel, és nem félt tőle alkalmazni a névjegykártyán sem. Az átfedéses kontrasztok így igazán jól érvényesülnek és segítik fókuszálást.

Sokoldalú, jól variálható modern Platán étterme logót készített Tóth Gabi, amire kifejezetten vonzó kisarculatot épített. A hangulati táblán pedig jól látszik, hogy egy nagyon fiatalos, trendi étteremről van szó, amihez egy letisztult, prémium minőség és életérzés is párosul.

Logó- és arculattervezés gasztronómia területen-Webdesign Workshop- hallgatói munkák
Logó- és arculattervezés gasztronómia területen-Webdesign Workshop- hallgatói munkák
Logó- és arculattervezés gasztronómia területen-Webdesign Workshop- hallgatói munkák