Artful.hu-saját márkás honlap


Saját arculat és honlap

Project Leírás

Szakács Szilvi azt ígéri leendő ügyfeleinek a honlapján, hogy igényes weboldal készítését vállalja a legújabb trendek szerint. Hogy az ígéret mennyire helytálló, elég csak alaposan körülnézni saját bemutatkozó portfólió oldalán.

Az Artful.hu a letisztult és kifinomult vonalat képviseli a webdesign-ban. Semmi harsogó részlet, vagy zavaróan intenzív élmény nem ér minket. Inkább a színszegény, hűvös földtónusok játszanak főszerepet.

Az alapvetően fehér-szürke honlapon az egyik vezető árnyalat például egy zöldes szürke. Ezt a viszonylag semleges pasztellt felmelegíti azonban egy olyan sárga árnyalat, ami kicsit az aranyhoz közelít és finoman bukkan fel itt-ott a weboldalon. A CAT gombok színe például átvált erre a szép aranysárgára, ha egérrel ráállunk, illetve a szolgáltatások tartalomblokk vezető képein is felcsillan az árnyalat.

Éppen a honlap puritán színvilága miatt nem érezzük a teljes oldalszélességű elrendezés hiányát. A box layout népszerűsége csökkent az elmúlt években, és inkább a teljes szélesség, az aszimmetria, vagy szokatlan, out of box layout-ok váltak trendibbé. Azonban az Artful.hu elegendő fehér helyet és tág tereket hagy a boxos elrendezésben, valamint kevés kontrasztot alkalmaz a háttér és a fő blokk között, ezért nagyon modern és letisztult hatást kelt a látvány.

A honlap első benyomásra rendkívül megnyugtató, natúr és harmonikus. A minimalista webdesign-ban a hangsúly a tartalmon van, és semmi nem vonja el a figyelmet a vizuális hierarchiától. A középpontban a hatékonyság és a jól strukturált szerkezet van.

Nincs túlméretezett tipográfia sem. A megbízható Open Sans talpatlan betűt használja Szilvi a hosszabb tartalmakhoz és egy kicsit archaikus serif font családot választott néhány címsorhoz.

Nagyon kellemes minianimációkkal mozdulnak meg a tartalmi komponensek, a görgetésre beúszó szövegek dinamikája is éppen annyira finomhangolt, mint az összes többi részlet.

Érdemes az Arful.hu oldaláról kikattintani azokra a képzeletbeli honlapokra, amiket Szilvi egy teszttárhelyen készített. Gyönyörű weboldalterveket találunk itt egy kávézónak és egy szépségszalonnak. Akinek még nincs ügyfeles, pénzért megrendelt honlap megbízása, az bátran gondolkodhat ebben a megoldásban is. A portfólióba szánt fiktív honlapok ráadásul biztosan élők maradnak, és készíthetsz egy aldomainen akár több iparágnak is website terveket.

Látogassatok el az Artful.hu weboldalra, hogy lássátok élőben is a minianimációkat, valamint a nézzétek meg: a képzeletbeli Cafe & Balls és a a képzeletbeli Natur Szépségszalon tesztoldalakat.

Ezeken a fiktív honlapokon Szilvi maga válogatta, kereste ki a fonttípust, a színeket, és a képeket, és teljesen áttervezte a tartalomblokkokat is. Amikor készen van, és minden szövegblokk valóságos is lehetne, akkor érdemes minden oldalról egy-egy képernyőfotót csinálni, és optimalizálva valamilyen részlet, vagy az egész oldal képe már mehet is a portfólióba.

Saját márkás arculat és honlap: Artful.hu. Designer: Szakács Szilvi- hallgatói munkák
Teszt weboldal képzeletbeli szépségszalonnak. Webesigner: Szakács Szilvi/Artful.hu- hallgatói munkák
Képzeletbeli kávézó teszt weboldala. Webesigner: Szakács Szilvi/Artful.hu- hallgatói munkák