Az illusztráció ereje szórólaptervezéskor


Szórólap a Forgószél válságkezelő központ rendezvényére

Project Leírás

A párkapcsolatban rejlő hatalmas erők, a kortalanság, és az idő és a bölcsesség szerepéről is szól az a gyönyörű grafika, amit hallgatónk a szórólap illusztrációjaként választott. Az ehhez hasonló elragadó képek mindent visznek egy szórólapon, és ha ez még kiváló elrendezéssel és tipográfiával is párosul, akkor szépségükkel valódi kis műalkotásokká válnak

Ebben a feladatban a szórólapot egyre több szöveggel kell megtöltenünk, és fokozatosan fogy a tér, ami rendelkezésünkre áll. Figyeljétek meg, hogyan változik a szöveg és az illusztráció kapcsolata, miközben növekszik az információk száma. A harmadik változaton már csak egy kis rész marad az illusztrációnak. Azt látjuk, hogy fokozatosan csökken a kép mérete és vele együtt az az emocionális erő is, ami az első képen még erőteljesen hat a nézőre.

A szórólapműfajban sokszor szembesülünk azzal a problémával, hogy nagyon korlátozott tér áll rendelkezésünkre fotós vagy grafikus elemek elhelyezésére. Ilyenkor érdemes a tipográfiát hívni segítségül, és az elrendezéssel, tagolással kell figyelemfelkeltő hatásokat elérni.

Míg az első képen a két elefánt grafikája emeli ki a címsort, és a jól elhelyezett idézet. Addig az utolsó megoldáson már a szövegnek kell a figyelmet irányítani, amin csak egy kis ablak nyílik a háttérre.

Dóri ügyesen aknázza ki a betűváltozatokban és a méretekben rejlő hatásokat. Szép tagolást eredményez a bold, normál, dőlt betűtípusok váltakozása, nem terheli a szöveget azzal, hogy különböző betűtípusokat alkalmaz.

Jól átgondoltak a hangulati elemek: a pontozott elválasztóvonal diszkrét, kellemesek az átlátszó átmenetek. A fegyelmezett, középre zárt szövegelrendezés pedig jó kontrasztban áll a grafika szabálytalan vonalrendszerével. Nagyon szép munka, Dóri.

Szórólap a Forgószél válságkezelő központ rendezvényére - Webdesing Workshop - hallgatói munkák
Szórólap a Forgószél válságkezelő központ rendezvényére - Webdesing Workshop - hallgatói munkák
Szórólap a Forgószél válságkezelő központ rendezvényére - Webdesing Workshop - hallgatói munkák