Az illusztráció szerepe szórólapon


Szórólap a Forgószél válságkezelő központ rendezvényére

Project Leírás

Nagyon kedveljük Zita szórólapját, amit ahhoz a workshophoz tervezett, ahol a boldog párkapcsolat titkairól tartanak előadásokat és drámapedagógiai gyakorlatokat.

Nagyon kedves és szerethető ez a szórólap, vonzza a tekintetet, egészen jó ránézni. Lendületes az elrendezése, kellemes és vidám színek jellemzik, a tipográfa pedig nagyszerű. Külön kiemeljük a címsorhoz használt betűtípust, ami nemcsak figyelemfelkeltő, hanem személyesnek és barátságosnak is érzünk, miközben hiteles marad.

Igaz, hogy a karakterek szomorúak, amit általában kerülni szoktunk, de minden más alkotóelem a pozitívitást üzeni, ezért nem is látjuk annyira drámainak és negatívnak az illusztráció üzenetét. A színek és a körkörös formák pedig remekül ellenpontozzák a negatív érzelmeket, és inkább a játékosságon van a hangúly.

A fotók erősebb érzelmeket váltanak ki, mint a grafikák, mert valóságosnak, megtörténtnek látjuk az eseményeket. A sematizált grafikák esetében sokkal enyhébb az érzelmi töltet, mert a néző tudja, hogy a cél a szemléltetés. A rajzfilmes ábrázolásnak inkább magyarázó, értelmező funkciója van, és kisebb a hangulatfestő ereje.

Zita ügyesen alkalmazta a grafikai alapelveket: a design ritmusát a formacsoportok és színek ismétlődése adja, az alkotóelemek elrendezését jól kialakított vizuális hierarchia jellemzi, a tartalom világos és tiszta, mégis figyelemfelkető és érdekes lett a kiadvány. Gratulálunk hozzá.

Szórólap a Forgószél válságkezelő központ rendezvényére - Webdesing Workshop - hallgatói munkák