Barátságos és hívogató weboldal


Forgószél címoldal

Project Leírás

Amikor elemzünk egy-egy beküldött weboldal tervet, az első kérdés mindig az, hogy mennyire egységes és letisztult a látvány. Dorinától már az első Webdesing Workshop leckék során olyan honlap designt kaptunk, ami több tucat házi feladat megoldás után kristályosodik ki a hallgatókban.

A feladatban egy vizuális tervet kérünk a Forgószél Tanácsadó cég weboldalához. Ebbe beletartozik az arculati színpaletta összeállítása, blokkok sorrendje, kiemelések és hangsúlyok tervezése, trend és stílus kialakítása. Konkrét webdesign elemek kitalálását is kérjük, ötleteket várunk a nyilak, hátterek, képkeret, slide környezet megvalósításához.

Dorina nagyon magabiztosan kezelte az alkotóelemeket, nem érezzük, hogy erőlködött volna a layout kialakításakor. Készített egy könnyen áttekinthető, világos szerkezetű, szép honlaptervet.

A látvány tökéletes egységet alkot, a színek kiválóak. A drapp-narancssárga-szürke kombináció konzekvensen vonul végig az oldalon, a választott fotók hangulata, színvilága összhangban áll a cég mondanivalójával, ugyanakkor jó folthatásokat és kontrasztot alkotnak a pasztelles környezetben.

Ez a pszichológiai tanácsadó cég ügyesen kommunikálja a derűs, reményt adó hozzáállásukat. A vizuálisan sugárzott jelek mindegyike egyfajta pozitív filozófiát közvetít, a napfényt, az életigenlést, és a tárt karokkal váró segítő magatartásról üzennek a képek.

Ugyanakkor komolyságot és megbízhatóságot is kiérzünk a sorok között. Ezt erősítik a szürke árnyalatok, az átlátszó elemek felbukkanása, a fegyelmezett rend az oldalon.

Rokonszenves és szakértő. Ez a két domináns érték tükröződik vissza a cég honlapján, ami nagyon jó döntés, ha támogatásra, tanácsra szoruló ügyfelek bevonása a cél. A kívánt hatást Dorina a színekkel, képekkel, és az elrendezéssel éri el.

Egy extra széles betűtípust választott Dorina, ami nagyon jól működik a címsorokban, és különösen látványos a nyitóképen. Esetleg elgondolkodnánk, hogy a folyószövegekre egy másik fontcsaládot használjunk mindenhol, mert a széles betűk nagyon sok helyet foglalnak.

Ráadásul az ilyen betűvel írt szövegeket kicsit lassabban olvassuk, összhatásban pedig horizontálisan nyújtják a teret. Ezért keskeny hasáboknál mindenképpen más betűszélességet érdemes használni, illetve függőleges irányú vizuális hatáskeltőkkel lehet operálni.

Forgószél Tanácsadó cég címoldalterv- Webdesign Workshop- hallgatói munkák
Forgószél Tanácsadó cég címoldalterv- Webdesign Workshop- hallgatói munkák
Forgószél Tanácsadó cég címoldalterv- Webdesign Workshop- hallgatói munkák