Biokozmetikumok pasztell színekben


Címoldalterv biokozmetikum márkához

Project Leírás

Szép webdesigneri kihívás sok fotó esetében a színharmónia kialakítása a weboldalon. Mutatjuk hallgatónk elképzelését egy biokozmetikumokat áruló cég címoldaltervéhez. Két változat készült, és csak a színek használatában térnek el.

Sok dilemma alakulhat ki a színek alkalmazásakor, és Denisa weboldal tervén is felvetődtek kérdések. Legyen-e színes a fotók körüli szöveg vagy sem és ha igen, akkor melyik színt ragadjuk ki a képből. Nem lesz-e túl sok együtt? Ha nincs szín a szövegblokkokban, nem lesz-e a fotóknak zavaros összhatásuk.

A színillesztés egyike azoknak a témáknak, amelyekre nincs pontos válasz. Ez éppannyira művészet, mint tudomány. Sok esetben az vezet eredményre, ha a képek színvilágát eleve úgy válogatjuk, hogy illeszkedjen a webhely színvilágához. Nem a szolgai egyezés a cél, hanem valamilyen egységes hangulat kialakítása. A képek fényviszonyainak, kontrasztjainak összedolgozása is rendkívül sokat javít a koherens látvány kialakításában.

Sok gyakorlatot és tapasztalatot igényel a színekkel való munka, de érdemes időt szánni rá. A moodboard-ok alkalmazása sem véletlen a korai tervezési fázisban, fényképeket, színeket, textúrákat halmozunk fel és kísérlezünk, hogy meghatározzuk a projekt lényegét és színvilágát.

Denisa két tervén nehéz megállapítani, hogy melyik a találóbb megoldás. Ha a szövegek körül nincs szín, hiányérzetünk támad, a képeket nem érezzük egy családból valónak, egymástól eltartanak egy kicsit. A teljes látvány balra húz, az egyensúly megbillen az oldalon. A fotók egy picit eltérnek a vezető képek színvilágától. Ebben az esetben kísérletezhetnénk azonos szűrő, duotone, gradient map alkalmazásával.

A másik verzión, ahol színes lett a szövegblokk háttere, nagyon ügyesen vette ki az árnyalatokat a képről Denisa és pasztelesítette azokat. Ez sem könnyű feladat, és kialakult vele az egységesség. Annak ellenére is szebbnek látjuk, hogy sokkaI színesebb. Itt a lead image-hez lehetne hozzányúlni,vagy másik képet keresni az összhatás érdekében.

De nagyon kellemes színpaletta és hangulat alakult ki, mindenképpen tovább dolgoznánk ezekkel a tervekkel.

Címoldalterv biokozmetikai témában - Starvonal Webdesign Tanfolyam- hallgatói munkák
Címoldalterv biokozmetikai témában - Starvonal Webdesign Tanfolyam- hallgatói munkák