Bioteen Cosmetics - címoldaltervek


Tinikozmetikumok címoldalterve

Project Leírás

Hoztunk két olyan címoldaltervet kozmetikai témában, amelyek alapvetően csak a háttérszínükben különböznek egymástól. Érdekes kérdés, hogy a tini célközönség vajon melyikre reagálna jobban.

Tinikozmetikum termékeket népszerűsít és árusít a BioTeen Cosmetics honlap, amelyhez Annamari címoldalt tervezett. Két közel azonos változatot kaptunk tőle, annyi különbséggel, hogy az egyiknek fehér, a másiknak fekete a háttere.

Rendezett, átgondolt layout-ot és világos navigációt alakított ki Annamária. A szerkezet jól áttekinthető, a rózsaszín pedig jó döntés a témában. A fotós anyagon a tinédszer célközönség jelenik meg, érthető és világos a kommunikáció. A blogbejegyzések képei egy picit alulméretezettek, mindenképpen érdemes a blokk szerkezetén és arányain változtatni.

Érdekes kérdéseket vet fel a sötét vagy világos háttér használata. Egy biokozmetikumról a tisztaság és a természetesség fog eszünkbe jutni, ezért indokoltnak látjuk a fehér háttér alkalmazását. A sötét hátteret előszeretettel használják luxusmárkák vagy design stúdiók esetében, azonban a tiniknél kizárjuk ezt a lehetőséget. Elképzelhető az is, hogy a fekete háttér modern, stílusos és trendi hatást kelt, sőt a fiatalabb közönség kifejezetten vonzónak is találhatja, azonban nagyon óvatosan kell kezelni. Ugyanis visszafelé is elsülhet a hatás, ügyetlenkedőnek és amatőrnek is hathat, ha nem bánunk vele magabiztosan.

Nehéz például kiemelni fekete hátteren, romlik az olvashatóság, a tér pedig sokkal szűkebbnek tűnik. Ha sok a tartalom, akkor érdemes világos hátteret alkalmazni. Ha mindenképpen a sötét mellett döntünk, akkor nagy "whitespace-eket" kell beiktatni, a betűnagyságot nagyobbra kell venni, és a szokásos elemek elhelyezését gondosan, kreatívan kell megtervezni.

A sötét háttérnek vannak erősségei, eleganciát, presztízst és erőt demonstrálnak, azonban sok kísérletezést is jelent a webdesigner számára a megfelelő egyensúly kialakítása.

Címoldalterv kozmetikai témában - Starvonal Webdesign Tanfolyam- hallgatói munkák
Címoldalterv kozmetikai témában - Starvonal Webdesign Tanfolyam- hallgatói munkák