Címoldalon hajtás felett


Modern belsőépítészeti címoldalterv

Project Leírás

Mutatunk egy mutatós lakberendezési címoldaltervet. Erősségei közé tartozik a szépen kidolgozott nyitókép, a különleges tipográfia, és az ügyesen végigvitt logómotívum.

Nagyon ütős lead képet választott Zsanett a belsőépítészeti stúdió címoldalához. Azonnal rabul ejt a kép hatalmas tereivel és az extravagáns lépcső látványával. A lépcső sűrű, hullámzó vonalait Zsanett beépítette a logóba és nagyon ötletesen ismételte a grafikus háttérben. Ráadásul különleges betűtípust kapott a cím, a betűk geometriai jellegű díszítettsége az építészetre emlékeztet, egyediséget sugall.

Ez a kép és a tipográfia azt érezteti a nézővel, hogy nagyon egyedi terek kialakítására specializálódótt a belsőépítészeti stúdió. Az első benyomásunk alapján azonnal egy átlagostól eltérő, nem hétköznapi elgondolásokkal és megvalósításokkal operáló építésszel lehet dolgunk. A hajtás alatt azonban egy sokkal fegyelmezettebb, grides elrendezés várja a lefelé görgető nézőt. Az egész weboldalt szépen összefogja a háttérben futó vonalrendszer, azonban kicsit visszafogottabbá válik a lendület.

A hajtás alatti-feletti elnevezés évszázadokra nyúlik vissza és a nyomtatott sajtóhoz kapcsolódik. Az újságokat mindig nagy papírlapokra nyomtatták és az újságárusokhoz már félbehajtva kerültek ki a polcokra, a járókelők csak a papír felső felét látták. Innen ered az elnevezés és használja ma a webdesign is. A lényege az, hogy a figyelemfelkeltő tartalomnak, címeknek, képeknek az oldal felső felére kellett kerülniük, mert ez adta el az újságot. Digitális környezetben természetesen nincs fizikai hajtás, itt a scrollozás nélkül látható tartalmat jelenti.

A legtöbb időt a hajtás felett töltik a felhasználók, ezért jelentősége nagy, annak ellenére, hogy borzasztóan sokat változtak a görgetési szokások és a számtalan képernyőméret miatt bizonytalanná is vált meghatározni azt az egyetlen pontot, ahol a hajtás fekszik. Egy biztos: a hajtás feletti rész alapján szoktak dönteni a látogatók, hogy maradnak-e a weboldalon vagy sem. Zsanett egy igéretes látvánnyal indít, arra készteti a felhasználókat, hogy görgessenek lefelé és böngésszenek további tartalmak között.

Modern belsőépítészeti címoldalterv - Webdesign Workshop- hallgatói munkák
Modern belsőépítészeti címoldalterv - Webdesign Workshop- hallgatói munkák
Modern belsőépítészeti címoldalterv - Webdesign Workshop- hallgatói munkák