Címoldaltervek lakberendezés témában


Címoldalterv lakberendezési témában

Project Leírás

Mutatunk három honlapterv kezdeményezést. Két képzeletbeli lakberendező megrendeléséről van szó, az egyik modern stílusú, a másik vintage műfajú enteriőrökkel foglalkozik.

A modern belsőépítészei stúdió honlaptervéből rögtön két változatot is mutatunk. Az első és a második között csak az ikonkészletet cserélte le hallgatónk, és a különbség szembeötlő.

Valahogy úgy vagyunk az ikonokkal, hogy amíg jó helyen vannak és értjük őket, addig észre sem vesszük a jelenlétüket. Amint hibásak, vagy nem egységesek, azonnal szemet szúrnak. Az első weboldalterven az ikonok eltérő stílusúak, más-más színűek, a közölni akart információ értelmezhetetlen, elrendezésük hanyag.

A második, javított verzión már teljesen egyértelműek a funkciók és érthetővé válik a közlés. Az ikonkészlet koncepciója világos, könnyen felismerhetővé válik. Az ikonok alatti szöveges címkék alkalmazásával félreérthetetlenül jelzik a felhasználónak az adott ikon jelentését. Egységes lett a megjelenés, esztétikussá vált az elrendezés, és az ikonkészlet tökéletesen illeszkedik a webhely stílusához.

A harmadik képen látjátok a vintage stílusú weboldaltervet. Ugyanazt a rácsos elrendezést alkalmazta Csaba, mégis egy teljesen más vizuális világ és hangulat alakult ki. A webdesing stílusát a célközönség és a vizuális kommunikációs cél függvényében tervezte. Minden vizuális eleme ugyanazt az üzenetet fogalmazza meg a felhasználónak.

Az ikonkészlet kiválóan illeszkedik a stílushoz, a színek profin összehangoltak. A kép alapján összeállított színpaletta harmonikus és vonzó, jó ötlet volt ismételni az árnyalatokat az ikonok hátterében. Talán a lapozó gombok csillag alakjával kísérleteznénk még, egy kicsit túlméretezettnek tűnik. Az összkép viszont finomságot, szépséget áraszt, a webhely megjelenése és hangulata bizalmat kelt.

Címoldaltervek lakberendezési témában - Starvonal Webdesign Tanfolyam- hallgatói munkák
Címoldaltervek lakberendezési témában - Starvonal Webdesign Tanfolyam- hallgatói munkák
Címoldaltervek lakberendezési témában - Starvonal Webdesign Tanfolyam- hallgatói munkák