Cukrászda weboldalterv, webdesign és a honlap képanyaga


trendi cukrászda weboldal terve, webdesign Photoshop-ban


Az egyik legnagyobb kihívás a kezdők esetében, hogy miközben ismerkednek magával a Photoshop alapvető műveleteivel, egy komplett weboldal látványtervet kell készíteni. Korántsem egyszerű feladat egyszerre koncentrálni a pixelgrafikus képszerkesztés és az alkalmazott látványtervezés szabályaira.

Baji Márti címoldaltervének van egy karakteres sodrása, ami elsősorban a geometrikus háttérnek köszönhető. Bár a mintás háttér elé tett fotók alkalmazása egy kicsit kockázatos döntés, azonban egy kis transzparenciával, tompítással növelni lehet a háttér és a tartalom kontrasztját. A Webdesign kialakításakor nem lehet figyelmen kívül hagyni a honlap képanyagának jellemzőit sem. Nem mindegy, hogy az ügyfél által biztosított termék fotókon békebeli sütemények sorakoznak csipkés terítőre helyezve és cirkalmas ezüst evőeszközökkel körítve, vagy élénk színű, geometriai formákat kell kiemelni az oldalon. Nem csak a sütemények és a berendezés stílusa lehet a Webdesign szempontjából meghatározó, de fontos a harmonikus összhatáshoz az is, hogy a honlap képanyaga lehetőleg a Webdesign-hoz illeszkedő, leszűkített palettából dolgozzon.

Azt szokták mondani, hogy egy honlap háttéréhez úgy válassz mintát és színt, mintha az a nappalid falára kerülne. A merész és élénk minta választása azért lehet veszélyes, mert könnyen kibillenti az összhatást. Itt a háttér mindenképpen jó ritmus ad az összképhez és az alsó és felső sötét sáv megfelelően keretezi és korlátozza a mintázatot.