Designer sütis bolt honlapterve


Modern cukrászda weboldalának címoldali terve

Project Leírás

Már a hangulattáblát is nagyon szerettük, amit Zita készített a sütis bolthoz. A moodboard alapján összállított weboldalterve pedig szuper lett.

Pasztell, geometriai, és játékos. Fiatalos, kreatív termékek, nem kevés cukorral. Ezek voltak a kulcsszavak a cukrászda arculatához és nézzétek meg, hogy Zita mit hozott ki belőle. Az ügyfél által megadott hívószavak alapján a webdesign tökéletesen kommunikálja a marketingüzenetet. Amikor weboldaltervet készítünk, akkor márkaértékeket fogalmazunk meg vizuálsan, nem pusztán dekorálunk, ezért a látványtervek mindig a megrendelő elvárásainak ismeretében válnak értelmezhetővé.

Zita gyönyörű színpalettát állított össze, a név találó, a logó ötletes. Az Xtreme Cakes felirat betűtípusait mi tovább egyszerűsítenénk és egy sans-serif fontra cserélnénk, mert önmagában is erős a figuratív elem és a színátmentes háttér. Az árnyékok használatán is el lehet gondolkodni, mert ezzel a hatással egy picit illusztrációként működik a grafika. Azonban az egész nagyon szerethető és vidám megjelenésű, kiváló kiinduló alap egy végleges logóhoz.

A színes geometria formák és a hatalmas fehér terek szép egységes látványt nyújtanak, és rengeteg dinamikát és lendület rejt az elrendezés. Gasztronómiai témába az éltelfotók funkciója az, hogy ellenállhatatlanul megkívánjuk a képeken szereplő ételeket. Ezt a hatást szöveges leírásokkal nehéz lenne elérni, ezért az ilyen típusú weboldalakon kisebb hangsúly esik a tartalmi részre. Fontos, hogy ezen a honlapterven is azért lehetett ilyen tipusú elrendezéssel dolgozni, mert nem az információ van a központban, hanem a látvány.

Gasztro weboldalak esetében a hosszan lefelé görgetős, nagy üres helyekkel játszó, inkább a szemnek készült honlapokat érdemes bevetni. Az egész egy nagy vizuális inger, ami beindítja az érzékeinket és az étvágyunkat. Szép munka.

Modern cukrászda moodboard -Photoshop modul- hallgatói munkák
Modern cukrászda honlapterve -Photoshop modul- hallgatói munkák
Modern cukrászda honlapterve -Photoshop modul- hallgatói munkák