Egy értékes motivációs poszter


Motivációs poszter készítése idézethez

Project Leírás

Zoli képválasztása nagyon jól sikerült, amikor az érték fogalmához keresett vizuális megjelenítést. Figyeljétek meg milyen képi eszközökkel meséli el a szöveges tartalmat.

Az emberi kéz ősidők óta az egyik legtöbbet használt jelkép és nagyon tág szimbolikus rendszer kötődik hozzá. Számos negatív és pozitív jelentés tudunk hozzá kapcsolni, gondoljunk csak az ökölbe szorított kézre vagy az imádkozásra összekulcsolt kéztartásra.

Zoli képén első pillantásra a mozdulatot lehet akár segítségnyújtásként, akár kérésként is értelmezni. Nagyon érdekes, hogy nem látjuk azonnal, hogy egy tűzoltóról van szó. A homályba vesző alakot csak második ránézésre vesszük észre és néhányszor végig járatjuk a szemünket a kompozíció elemein, mire minden a helyére kerül.

Abban a pillanatban meg is értjük, hogy ez a kézmozdulat nem kérés. Egy bajba jutott felé nyúló kar, egy hivatásos tűzoltó tudatosan vállalt értékrendjéről szól.

A kép hatása erős, egyszer csak egy drámai esemény közepén találjuk magunkat. Bizonytalanság és kétség uralkodik a kompozíción, minden füstbe borul. A látvány láthatatlan eseményekről szól, amit az elmosódott foltok, ködös vonalak érzékeltetnek.

Motivációs poszter készítése  idézethez - Starvonal Webdesign Tanfolyam- hallgatói munkák

Az egyetlen világosan látható elem maga a kinyújtott kéz, a kép előterében helyezkedik el és a szemünk többször vándorol a háttérbe, hogy megértsük a kép és a szöveg jelentését. Az alkotás kíváncsivá teszi a nézőt, szinte meg akarjuk fejteni a történetét. A szöveg jól pozícionált, éppen a homályos fej magasságában helyezkedik el, és a nagy semleges színű háttértől jól elkülönül, a kép középtérben helyezkedik el.

Egy újabb izgalmas nézőpontú képet választott Zoli az Einstein idézethez, ami képes arra, hogy akár több szempontból is rávilágítson az érték fogalmára. A segítséget nyújtó embert látjuk a képen, de láthatatlanul jelen van a bajba jutott ember is. És pont ilyen vészterhes, drámai eseményekben tódul fel a kérdés, hogy a mi a fontos az életben.