Egy fénykép metaforája motivációs poszteren


Motivációs poszter készítése irodalmi idézethez

Project Leírás

Az a jó a digitális képalkotó programokban, hogy a sosem látottat is képesek imitálni. Hallgatónk is egy olyan motivációs posztert alkotott, amin teljesen valóságos fotókat kevert egy fikciós közegbe.

Ritkán látunk olyan motivációs posztert ehhez a Bartis idézethez, amelyen ilyen különösen ötvöződik az ábrázolás. Egy kis műfaji-mix jött létre. Természetesen fikció az egész, mégis kétféle stílust olvasunk a látottak alapján: egyszer van egy gyönyörű, meseszerű galaxis, amiben kering egy bolygó valóságos emberi fotókkal.

A hús-vér portrék sokasága egy kicsit dokumentarista irányú ábrázolási mód, de mindenképpen létrejön valamiféle realitás érzésünk, talán még a technológia is eszünkbe jut a látottak alapján. A közeg pedig, amiben lebegnek a szemünknek ismerős konkrét fotók, igencsak mesébe illő, álomszerű és fiktív. Egyszerre materiális és transzcendens a látvány.

Az alkotás nagyon beszédessé vált és különös kölcsönhatás alakult ki a kép és a Bartis idézet között, miközben vizuális tökéletes egység maradt. A történetmesélésben ez a motivációs poszter erősen emlékeztet minket a jelenben megélt és megörökített pillanatok mulandóságára, tünékenységére.

Motivációs poszter készítése irodalmi idézethez - Starvonal Webdesign Tanfolyam- hallgatói munkák