Egy gesztus ereje - motivációs poszteren


Motivációs poszter készítése idézethez

Project Leírás

Móni mindig nagyon biztos kézzel nyúl a fekete-fehér képekhez. Választásai érdekesek, különösek. Az Einstein idézet köré is egy szürkeárnyalatos világot kreált, amiben a szöveg és a kép gyönyörű koherens egységgé állt össze.

Hősünk kezére rászálltak a kis szürke verebek, onnan csipegetik a kenyérmorzsákat. A jelenet szívet melengető, és nincs benne semmi megcsináltság, modorosság. A pillanat nagyon szerethető, hiteles és különleges. Ősi és elemi ösztöneinkhez szól. A táplálás gesztusa, a védtelenek és kiszolgáltatottak felé nyúló kéz, a biztonságot és menedéket adó emberi gesztus mind olyan alapértékeket szimbolizál, amelyek egyetemesen követendők, általánosan vonzóak.

Pozítiv érzelmeket vált ki a kép, de egy kicsit szomorú is a pillanat. Talán a két ráncos, megviselt kéz és a fekete-fehér környezet miatt érzékelünk egy nehéz életutat az anonim főszereplő mögött. Valamiféle felismerésről szól ez a kép, amiben van egy leheletnyi fájdalom és veszteség. A sikerekért folytatott küzdelmektől való elfordulást mutatja meg, azt az állapotot, amikor megbékélünk és elvonulunk. A magunk mögött hagyott hajsza után jutunk el a következtésre, hogy mi is fontos az életben.

Motivációs poszter készítése  idézethez - Starvonal Webdesign Tanfolyam- hallgatói munkák

A szöveg és a kép mintha tükörképe lenne egymásnak. Egy kihajtható képeslap bal oldala a racionálisan megfogalmazott érték, a jobb oldal pedig ennek emocionális kifejezése. A kettő elválasztódik egymástól, a kapcsolatot szöveg és kép között a szürkeárnyalat teremt. Az idézet felé mutató ujj is irányt jelöl, finoman jelzi, hol van az igazság.

Megkérdőjelezhetetlennek véljük a fekete alapon fehérrel és szürkével írt gondolatot. Egy idős ember hangját halljuk, ahogy bölcsen összegez. Az értékes szó előtt szünetet tart. A szavak ott lógnak csendesen. Van hangsúly, de nem kiabál. Van nyomaték, de nincs zaj körülötte.