Egy könyvborító szíve-lelke


Könyv címlap tervezése

Project Leírás

Hoztunk négy grafikus illusztrációval készült párkapcsolati témájú könyborítót Mariettától. Hatalmas piros ponttal jutalmazzuk, amiért többféle koncepciót is kitalált. Erre a fajta alkotói termékenységre nagy szükség van tervezőként.

Az összes változatot kedveljük, mindegyiket más okból. Az biztos, hogy mindegyik munkán ügyesen lett kiválasztva a betűtípus, és sikerült egységet teremteni az illusztrációk és a feliratok között.

A grafika és tipográfia minden esetben megér egy kis elemzést. Nézzük meg jobban, hogy melyik milyen hatást kelt, és milyen többletet adnak az alkotóelemek az élményhez.

A szíves változatban a hatalmas piros szív mindent visz. Erős a motívum, a szerelem kerül az előtérbe és gyanítjuk, hogy a fiatalabb párokat fogja meg, illetve azokat, akik még egy komoly kapcsolat előtt állnak, és emiattt bizonytalanok. Nagyon kedves, szerethető a légkör és gyönyörű a cím fontja. A változó vonalvastagságú, talpas betűk feltűnőek, megbízhatóak, és egy szép magazinos hatásuk is van.

A robotos változat nagyon cuki és érdekes ötlet volt a rózsaszín, árnyalatú kézzel rajzolt hatást alkalmazni a gépembereken. Egyfajta humoros nézőpontot visz a témába és a kapcsolatok modern tereire, médiáira is látunk finom utalást. Telitalálat a modern, hosszúkás, tömör font és imádjuk a lénia pici kör alakú záró elemeit. Kellemes, apró részlet, ami kifinomultan emlékeztet a robotikára és a technológiára.

Ahol a nő nem teker, hanem olvasgat a hátsó ülésen, egy kis konfliktus szikráját viszi bele az illusztrációba. A potyázás, a hátat fordítás jelenete nem óriási konfliktus, azonban a feszültség és az ellentét asszociációja mindenképpen megjelenik. A részletgazdag környezet és a beszédes grafika inkább történetmesélős irányba mozdítja el a könyvborítót, és erre erősen rásegítenek a betűk is. A kalligrafikus, régi, tintával írt kézírásos naplók írásképe köszön vissza feliratokban, ami romantikus, regényes elbeszélés érzetét hozza a terven.

Végül a személyes kedvencünk a negyedik változat. Gyönyörűek a pasztell színek, de nem édeskések. A fonttípus pedig szofisztikáltségot, eleganciát teremt a borítón. A stilizált, alakok, a feketével rajzolt grafika segít a lényegre koncentrálni, nem veszünk el az illusztráció részleteibe. Egy fiktív térbe helyezve tekernek az alakok, és egy képzeletbeli emelkedőn felfelé haladnak, amiből a fejlődés lehetőségére, a haladásra, és aa kapcsolat magasabb szintre emelkedésére asszociálhatunk. Leginkább ebben az esetben számítanék a tudományos, de nem száraz írói megközelítésre, míg a szívecske és a robotok esetében kicsit populistább írásra számítanék.

Könyvorító tervezés grafikus elemekkel-Webdesign Workshop- hallgatói munkák
Könyvorító tervezés grafikus elemekkel-Webdesign Workshop- hallgatói munkák
Könyvorító tervezés grafikus elemekkel-Webdesign Workshop- hallgatói munkák
Könyvorító tervezés grafikus elemekkel-Webdesign Workshop- hallgatói munkák-t