Egy markáns weboldalterv drótvázzal


Project Leírás

Gyöngyi építész stúdió weboldalterve szép pédája annak, hogy bátran kell kísérletezni, és átlépni néha a határokat. Mert ha mindentől félünk, ami karakteres, akkor csak sablonos oldalakat fogunk tervezni. Azt kell megéreznünk, hogy mikor és mennyire szakíthatunk a hagyományokkal.

Egy merész, formabontó desing-t alakított ki hallgatónk ezen a belsőépítészeti weboldalterven. A látvány nagyon határozott és karakteres, a fekete-narancs párosítás pedig erősen figyelemfelkeltő. Szeretjük, ahogy Gyöngyi elképzelte a belsőépítészeti stúdiót, kifejezetten értékeljük, hogy kilépett a szokványos keretekből.

Csak néhány ponton gondolnánk át a design-t. Az egyik a logóban szereplő kezdőbetűk kérdése. Ezek a gót betűk sok helyzetben megállják a helyüket, és posztmodern változatai kifejezetten szépek, helyük és szerepük is van bizonyos területeken, azonban van egy markáns historizáló jellegük. Úgy érezzük, hogy az elképzelt építészeti stúdió egyénisége nem ilyen. A képek alapján egy mai kort kiszolgáló, 21. századi trendeket követő, lehet, hogy kicsit provokatív építészeti stúdióról van szó, de azért nem indokolt, hogy iniciálékat alkalmazzunk a logóban. Épp ellenkezőleg, ha ennyire erős az arculat, akkor sima tipográfiai logóban érdemes gondolkodni.

Ugyanakkor azt is látjuk, hogy nagyon vagány megoldásai is lehetnek a stúdiónak, mert egy csupa fekete, barokkos nagy mintás, dombornyomott tapéta a weboldal háttére. Egyedi és különleges megoldás, de a határon mozog. Egy erősen design hangsúlyos témakörben vállalható be, itt néhány blokk hátterében, főleg a sarkára állított alakzatok mögött sima fekete háttér is elegendő volna.

Gyöngyi küldött egy drótvázat is a weboldaltervével együtt. Általában igaz, hogy elég szokott lenni, ha mi magunknak papíron felvázoljuk a drótvázat. Ez valójában egy térkép a designer-nek az információs struktúráról. Természetesen ügyfélnek csak valamilyen eszközzel felrajzolt drótvázat küldhetünk. Az elrendezésről és a logikáról kell szólnia és teljesen független a leendő stílustól.

Modern belsőépítészeti weboldal drótváza - Webdesign Workshop- hallgatói munkák
Modern belsőépítészeti címoldalterv - Webdesign Workshop- hallgatói munkák
Modern belsőépítészeti címoldalterv - Webdesign Workshop- hallgatói munkák
Modern belsőépítészeti címoldalterv - Webdesign Workshop- hallgatói munkák