Egységes vizuális megjelenés - logótervezés


Logótervezés gasztronómia területén

Project Leírás

Az illusztrációk (képek, grafikák, ábrák) kulcsfontosságú szerepet töltenek be az arculati kialakításakor. Egységes vizuális brand-et nem lehet létrehozni anélkül, hogy ne ismernénk a fotós anyag minőségét, jellemző karaktereit. A logótervezés kihagyhatatlan része annak megismerése, hogy milyen üzenetet és értékeket kíván megfogalmazni a megrendelő, és kinek szeretne kommunikálni a megjelenéssel.
Karolin nagyon szépen építkezett a hangulati táblán is látható fotós anyagból. A logót inspiráló illusztrációk gyönyörűen megvalósulnak a logó ablakzataiban. Látszik, hogy az ihletet adó képek milyen sok játékos és kreatív megoldással alakulnak át geometriai formákká, és stilizálódnak jelképpé. Karolin ügyesen sűríti a mondanivalót, a zöldségek és az evőeszközök szellemesen egyesülnek a logóban. A zöldborsó szemek pöttyökké szelídülnek, az újhagyma szárak, zöld levelek egyszer csak mintázattá állnak össze, és egy evőeszköz szett részeivé alakulnak át. Nagyon jó ötlet a pecsétszerű kört tenni a logó központjává, a körülötte lévő mintázatot pedig 45 fokban elforgatni. Ezzel kap a logó egy szép sodrást, és a látvány dinamikussá válik.

Karolin nagyon ügyesen dolgozta fel a moodboard képeit. A gondosan megválogatott illusztrációik a szemünk elött állnak össze egyetlen egyszerűsített képpé. Tökéletes harmónia és egységesség alakul ki. A választott betűk modernek, egyenes vonalúak és kellemes kontrasztot alkotnak egymással. Facebook hirdetésen jól látszik milyen jól működik együtt a két betűtípus, és milyen szépen egészítik ki egymást a különböző vonalvastagságok, illetve a kis- és nagybetűs szedés. Itt egyébként nyugodtan el lehet hagyni a fehér körvonalat, pont elég a betű saját egyénisége is.

Szívből gratulálunk a munkához.

Logó- és arculattervezés gasztronómia területen-Webdesign Workshop- hallgatói munkák
Logó- és arculattervezés gasztronómia területen-Webdesign Workshop- hallgatói munkák

Logó- és arculattervezés gasztronómia területen-Webdesign Workshop- hallgatói munkák