Erő és egyensúly motivációs poszteren


Motivációs poszter készítése idézethez

Project Leírás

Furcsa erők mozognak ezen a képen, egyszerre van jelen az egyensúly, ugyanakkor egy ellentétes irányú húzóerő és mozgás is érzékelhető a poszteren.

Hallgatónk a tipográfia erejét és a szövegek elrendezését használta ki arra, különös hatású mozgásokat észleltessen. A legszembetűnőbb megoldás a plusz felirat. Ez a munka szép példája annak, hogy egy idézetet akár szavakkal is kiegészíthetünk és ezzel nem csak árnyalni tudjuk a jelentéstartalmat, hanem a tipográfiával érdekes erőviszonyokat teremthetünk.

A plusz felirat jelen esetben egy kicsit hangsúlyosabb lett, mint az idézet, de szerepe izgalmas. A biciklistával ellenkező irányba mozdul, a betűk mérete, súlya, az aláhúzás és a pontok miatt is jobbra tolódva horgonyozza le a szemet, ezért feszültség alakul ki a balra mozgó biciklistával.

A poszter olyan mint egy nagy libikóka. Nem csak a szövegek között van kontraszt, a színek aszimmetrikus elvágása is okoz egy kis vizuális súlypont eltolódást. A látvány mozgósít, a szemet tevékenységre készteti, izgalmas vizuális megoldás.

Motivációs poszter készítése híres idézethez/Webdesign Workshop- hallgatói munkák