Érthetőség a weben


Motivációs poszter készítése irodalmi idézethez

Project Leírás

Az UX modulban is kérünk motivációs poszter készítést. Mégpedig egy olyan leckében, ami a weben való érthető kommunikációról, fogalmazásról szól.

A felhasználó élményről szóló tananyagban többek között arról tanulunk, hogy miért fontos a jó illusztráció választása a tartalomhoz. Zoli például nem egy készen vett fotót választott, hanem egy egyedi illusztrációt készített az idézethez. Ez nemcsak azt bizonyítja, hogy a leckében tanultakat tökéletesen alkalmazni tudja, hanem kiváló Photoshop-os képességekről is tanúskodik.

Először is elkerülte, hogy közhelyes motívumokat használjon, az alkotás abszolút segíti a megértést, és a vizuális megfogalmazást egy igazán különleges látványba sűrítette. A fekete-fehér színek miatt az alkotást különösen hitelesnek érezzük és a mondanivalónak valahogyan személyes érintettséget kölcsönöz a kép.

Zoli munkája alapján könnyű megérteni, hogy a webes kommunikációban a vizuális megfogalmazás milyen óriási szerepet játszik a megértésben és hogyan lehet ezt szinte művészi szinten művelni.

Motivációs poszter készítése idézethez - UX Felhasználói Élmény modul- hallgatói munkák