Esthajnal - vintage címoldal


Vintage lakberendezési címoldal tervezése

Project Leírás

Az a nehézség a vintage webdesign stílusban, hogy ha összerakjuk a rá jellemző stíluselemeket, akkor sokszor olyan érzése lesz az embernek, mintha egy esküvői dekorációs boltba szabadult volna be. Nagyon nehéz nem tobzódni a szebbnél szebb dekorációs elemek között.

Egy esküvői torta megtervezésekor is ellenállhatatlan vágyat érzünk, hogy az összes kelléket odabiggyesszük: még egy kis marcipán, fondant, habcsók, lufi, rózsaág, levélke, szalag, ifjú pár figura, gyöngy, csipke, szívecske, barokkos vonalak, neadjisten strassz korona. Tényleg nem nehéz túltolni.

Egy vintage lakberendezési honlap esetében már maga a képanyag is feltehetően erősen részletgazdag lesz, pasztelles rózsaszínes virágos mintákkal. Tóth Gabi is egy olyan képzeletbeli lakberendezőtől kapta a megbízást, ahol a lead image enteriőrjén nagy rózsás dekortextil uralkodik. Ugyanaz a minta van a függönyökön, kárpiton és terítőkön. Mindehhez rózsaszín párnák, bolyhos fehér szőnyeg, fehér fa bútorok, buja szobanövényzet, vágott virágcsokrok és gyümölcstál díszíti a szobát.

Gabi, hogy elkerülje a töménységet, egyszínű hátteret választott a lead image alatti galéria blokkhoz. Ami kiváló döntés volt, és még akár azt is ki lehetne próbálni, hogy egy nagy white space blokkot iktatunk be idézettel, mottóval. Az is megfontolandó ilyen esetben, hogy a színekkel szelídítünk az édeskés hatáson. Ha soknak érezzük a rózsaszínt, válasszunk bátran például egy türkiz árnyalatot.

A galéria képek értelemszerűen koherensen tükrözik a belsőépítész stílusát. Ebben is pokoli nehéz eldönteni, hogy hány képet mutassunk egyszerre a galériában, hogy elkerüljük a halmozást. Gabi ide már nem tervezett szöveget, feliratot, vagy bármilyen zsúfoltságot eredményező komponenst. Csak egy tű vékony keretet kaptak a galériafotók és egy arculati színhez igazodó lapozó nyilat.

A szolgáltatások blokk kattintható szalagjai, az ikonok játékosságai, a dőlt betűtípus mind hozzák a vintage webdesign stílusát. A bézs-barna színpaletta rendkívül jót tesz az összbenyomásnak, talán egy picivel nagyobb margótávolság megfontolandó lehet, hogy még levegősebbé tegye a blokkot. Amúgy pedig tökéletes az igazítás, jó arányok és elrendezés jellemzik.

Gratulálunk ehhez a szép munkához.

Vintage lakberendezési címoldal tervezése - Webdesign Workshop- hallgatói munkák