Firedance Photoshopban


Anyagszerűség létrehozása rétegstílusokkal Photoshop-ban

Project Leírás

Az őselemek Photoshopos ábrázolásával Tóth István zsonglőrködött. A tőle megszokott módon tovább gondolta a tűz szimbolikáját és nagy hatású, látványos házi feladat megoldása a legjobbak között landolt.

Különös tehetséget és elhivatottságot feltételez, amikor hallgatóink egy-egy Photoshop gyakorló feladatban arra törekednek, hogy expresszív hangon fejezzék ki gondolataikat. István is késztetést érzett, hogy a tűz ábrázolását szimbolikus elemek egybeolvasztásával oldja meg.

Ez a kép szinte sistereg. István nagy erejű, dinamikus vizuális látványt komponált, amiben szerepel a napkorong, az életerő, és az ősi mágia. A tűz egy olyan komplex szimbólum, ami a megtisztulástól a bűnhődésig számtalan képet hordoz magában és a táncoló női figura bevonásával kiválóan érzékelteti a lángokhoz kapcsolódó asszociációinkat: az érzelmek hevességét, az intenzív szenvedélyt.

A lobogó ruha és koreografált táncos mozdulat a kicsapó, fellobbanó lángnyelveket eleveníti meg. A textúrák, az anyagok szépen összemosódnak. A szövet hullámait és a lángok körüli füstöt nagyon ügyesen kombinálta István a Photoshopban, nincs művi hatás, magától értetődő és szemet gyönyörködtető a fantáziakép.

Anyagszerűség létrehozása rétegstílusokkal Photoshop-ban - Photoshop alapozó modul- hallgatói munkák