Gondolati körök egy poszteren


Motivációs poszter készítése idézethez

Project Leírás

Nem baj, ha első látásra gondolkodóba esünk, hogy milyen asszociációval lehet összekötni az idézet gondolatát a képpel. Azt szokták mondani, hogy a kreatív emberek könnyedén társítanak egymástól távolinak tűnő dolgokat, egyfajta asszociációs gazdagság jellemzi őket.

A lehulló falevelek általában borongós hangulatot árasztanak, az elmúlás és az öregedés jut elsőre eszünkbe. De ha kitágítjuk egy kicsit ezt a gondolati kört, és összekapcsoljuk az idézettel, akkor az irányíthatatlanság és a sodródás is eszünkbe jut róluk. Az indulatmentes sztoicizmus árad a képről, azt sugallja, hogy egyszerűen hagynia kell, hogy minden menjen a maga medrében, ha a sors úgy alakul.

A kép színei pedig azt üzenik, hogy mindezt bizakodóan, pozitívan is meg lehet élni. Nem kell abba belefakulni, vagy unottá és közönyössé válni, ha nem tudjuk irányítani az eseményeket. Csak megbékélve útnak indulni és helyesen megítélni, mikor jó, ha rábízzuk magunkat tőlünk független erők hatalmára.

Móni egy gyönyörű képet választott ehhez a gondolatmenethez és kreatívan eljátszik a feliratokkal. Nagyon jó ötlet volt a fodrozódó víztükör ívét bevonni a kompozícióba és a szöveget a koncentrikus körök mentén hajlítani. Különös és szép vizuális értelmezést látunk a Henry Ford idézethez, gratulálunk hozzá.

Motivációs poszter készítése  idézethez - Starvonal Webdesign Tanfolyam- hallgatói munkák