Grunge plakátok Photoshop-ban


Plakát készítése Photoshop-ban

Project Leírás

Nem véletlen az a feladat az egyik Photoshop leckében, hogy korlátozott alkotóelemek felhasználásával kell plakátot tervezni. Van néhány fontos szabály poszterműfajban, amire éppen a házi feladaton keresztül éreznek rá hallgatóink.

Ezen a három grunge plakáton is jól érvényesül az a szabály, hogy a posztereknek távolról is olvashatónak kell lenniük. Az emberek információfeldolgozásra szánt ideje rövidebb, mint valaha és nem képesek néhány pillanatnál több figyelmet fordítani a körülöttük lévő vizuális világra. Ezért nagyon fontos, hogy a plakát által közvetített információ és az üzenet már tisztes távolságból is jól látható legyen.

Ugyanilyen ökölszabály a kontraszt és a nagyméretű kép alkalmazása. Erika mindhárom megoldásában látjuk, hogy világos háttéren fekete grafikákat használ, és csak egyetlen markáns színt visz bele a színpalettába. A színkontraszt általában kiválóan működik, de még sokféle módon érhetünk el kontrasztot. Lehet kísérletezni a méretarányok, tipográfia, tájolás, elrendezés kapcsán is olyan megoldással, ami dinamikát és feszültséget eredményez a kompozíción. Például az extra terek is mindig drasztikusan megnövelik a vizuális hatást, figyeljétek meg, hogy az esernyős plakáton is mennyire jót tesz az összhatásnak a központi kép körüli nagyobb tér.

A három plakát közül telitalálat a zsiráf grafika. A plakátok keményen versenyeznek a közönség figyelméért, ezért az egyedi megjelenés és a kiemelkedő látvány kulcsfontosságú szerepet kap. Ez a zsiráfábrázolás rendkívül impozáns, kifejezetten szép a törzsi motívumokat idéző ún."tribal art" grafika.

Mindhárom plakát hibátlan és autentikus grunge stílusban készült, Erika magabiztosan hozta létre Photoshop-ban a piszkos háttér és textúra effektusokat, a megtépázott és elszíneződött papírhatást, gratulálunk a munkákhoz

Plakáttervezés Photoshop-ban - Photoshop alapozó modul - hallgatói munkák
Plakáttervezés Photoshop-ban - Photoshop alapozó modul - hallgatói munkák
Plakáttervezés Photoshop-ban - Photoshop alapozó modul - hallgatói munkák