Hallgatói saját projekt- egy fotós logó


Hallgatói saját projekt - fotós logótervezés

Project Leírás

Tyukodi Andi hallgatónk egyik saját márkás projektjét szeretnénk bemutatni. Egy olyan fotósnak készített logót, akinek vegyes a profilja, ételfotóktól kezdve a portré- és esküvői fotózásig vállal szolgáltatásokat.

Andi egy olyan fotósnak készített logót, akinek munkastílusát az jellemzi, hogy szeret kapcsolatot kialakítani a megbízóival, megismerni őket. Célja, hogy a fényképeken visszaadja a megbízók személyiségét és a témák mögötti történeteket. A logókészítéskor a fotós kérése volt a szürke-narancs szín alkalmazása.

Andi a fotós saját kézzel írt monogramjából indult ki, vektorizálás után ezzel dolgozott tovább. A kézírás felhasználása rendkívül jó ötlet volt. Általában igaz, hogy azoknál az üzleti vállalkozásoknál, amelyek egy valódi ember tapasztalatán és munkáján alapulnak szerencsés döntés lehet az aláírás felhasználása az arculati elemeken. Gyakran használják ezt a fajta személyazonosítót a divatszakmában, művészeti iparágakban, kreatív szakmákban.

A logóban a tevékenységre utaló szimbólum szerepeltetése is fontos volt. Több koncepció is készült a fényképezőgép motívummal. Az első változatokban a kamera egy részének megjelenítése csak sejteti a szolgáltatást, a blendes verzió viszont már egyértelműen utal a fényképészetre.

Ez utóbbi lett végül az irányadó. A blende szerkezet nagyon jól azonosítja tevékenységet, azonnal összekapcsolja a szolgáltatással. Nem csak hatékonyan kommunikál a logó, hanem a fényrekeszt stilizáló vonalrendszerről eszünkbe jut a szem írisze, a modern technika, a látás és a fókuszálás képessége

A monogram nagyon karakteres lett és lendületesen hasít a blende lamellái közé. A sok vonal ellenére nem vált kaotikussá a logó, sőt kompakt egységet alkot. Fiatalosságot, dinamikát tükröz a márka, miközben emberi és megközelíthető identitás jött létre.

Saját projektes logótervezés - Starvonal Webdesign Tanfolyam- hallgatói munkák
Saját projektes logótervezés - Starvonal Webdesign Tanfolyam- hallgatói munkák
Saját projektes logótervezés - Starvonal Webdesign Tanfolyam- hallgatói munkák