Harmonikus rend könyvborító tervezéskor


Könyv címlap tervezése

Project Leírás

Két szín és a legelemibb geometriai forma mintába rendezve. Ez adja az alapot a könyvborítóhoz, amit kiegészített Denisa egy letisztult betűtípussal és egy egyszerű grafikai elemmel. Az eredmény pedig egy látványos, harmonikus, kifejezetten szép design.

A kör forma a teljesség, az örök körforgás és az életerő szimbóluma, nagyon jó vizuális kiindulási alapot képez egy olyan témához, aminek a rend a főszereplője. Denisa okosan használja a szimbólumot. A címsor kiemelése például erőteljessé válik a körben és a figyelem középpontjába kerül. A háttérben pedig a felület strukturálására szolgál a forma, a szimbólum ismétli önmagát egy esztétikus mintában.

A minta és a középen lévő kör között szép ritmus alakul ki, szoros kapcsolat jön létre az elemek között, és egy összefüggő kép alakul ki. Ez a lágy körös szerkezet ösztönösen pozitív érzést kelt a nézőben. A rend üzenetét úgy kommunikálja könyvborító, hogy a geometriai formák segítségével a lelki nyugalomra és szabályos hullámzásra asszociálunk.

Rendkívül jó választás volt a betűcsalád: az egyenes vonalú, azonos vonalvastagú lineáris font harmonikusan illeszkedik az összképbe. Kerekded formáival és szabályos felépítésével telitalálatnak számít, tökéletesen kiemeli a mondanivalót a maga egyszerűségével, letisztultságával. Szintén jó elgondolás volt a címsort középre igazítottan, rendezett egységbe zárni.

A rajzolt madarakkal egy egész sor ígéret is kapunk: a felülemelkedésre, a szárnyalásra és felszabadult érzésekre gondolunk. A Denisa által felépített lágy, de rendezett világban a szabadon szárnyaló madarak finoman ki is billentik a grafikai rendet, amire öröm ránézni.

Könyvorító tervezés grafikus elemekkel-Webdesign Workshop- hallgatói munkák