Játék és rend egy könyvborítón


Könyv címlap tervezése

Project Leírás

Napraforgók stilizált elemeiből kirakott puzzle. Érdekes tipográfia. Kellemes színpaletta és nagyszerű kompozíciós érzék. Ennyi kellett, hogy Móni tervezzen egy nagyon szép könyvborítót pszichológiai témában.

Nagy kedvencünk Móni könyvborítója. Kiváló ötletnek tartjuk a napraforgó elemeket, kifejezetten szép a látványuk. A forgás, repülés, mozgalmasság jut eszünkbe róluk, egy kis gyermeki öröm és önfeledtség.

Egy kirakós játék elemeiként pedig csodálatos mintázat alkotnak, olyan mint egy szép textilminta, hasonlít a norvégmintás pulóverek hópihéire. Szó szerint dekorálja és díszíti a könyvet. A címhez választott betű a Showcard Gothic, ami tökéletesen illeszkedik az egész koncepcióhoz. Egy kicsit retró és rajzfilmes hatású, de nagyon szerethető a karaktere.

A betűcsalád és a grafikai formák játékosak, de nem komolytalanok, csak annyi bennük a humor és a szertelenség, amennyi szükséges a hangulat oldására egy komoly témában. Mert a rend és a szabályosság is nagyon komoly szerepet kapott a kompozíción. Élvezzük a formák szabályszerű ismétlődését, a színek ritmusát és kontrasztjait, a szimmetrikusan futó vonalak rácsozatát.

Ez a két szervezőelv uralkodik a könyvborítón: játék és rend, ami kiváló balanszba került egymással. Dinamikus, pozitív kicsengésű, kiegyensúlyozott, átlagon felüli megoldást hozott Móni, gratulálunk hozzá!

Könyvorító tervezés pszichológiai témában-Webdesign Workshop- hallgatói munkák