Jelentésrétegek a motivációs poszteren


Motivációs plakát tervezése híres idézethez

Project Leírás

A motivációs poszter készítése egy olyan folyamat, ami mindig tartalmazza az értelmező saját szempontjait. Éppen azért érdekes ez a feladat, mert egészen különböző hangsúlyokat kaphat ugyanaz a szöveg. A hallgató saját értelmezése, és az általa alkotott vizuális környezet más-más kontextust erősít fel egy idézetben.
Ritkán fordul elő, hogy adott gondolat elmélyítéséhez elegendő csupán egy jó kép választása. Fontos a kompozíció elrendezése, a szöveg tipográfiája, a fotón való helyzete, mert ezeknek az elemeknek a bonyolult grafikai összjátéka ad igazán többletet az idézethez. Tudatos kompozíciós elv nélkül nem hozunk létre mást, csak egy feliratos képet.

Jelen esetben azonban olyan erős és különleges a kép, hogy elviszi a hátán a mondanivalót. Az idézettel való összefüggés is nem is mindenkinek nyilvánvaló elsőre, de az igazán jó illusztráció nem a szöveghez hű, hanem a mögöttes gondolathoz. A rongyokból összekötözött szoknya távoli asszociáció, a nézőtől is aktivitást, bevonódást követel ez az alkotás.

 Motivációs poszter tervezése - hallgatói munkák