Kép és szöveg egyensúlya szórólapon


Szórólap a Forgószél válságkezelő központ rendezvényére

Project Leírás

Ezen a két szórólapon ugyanaz a képelem szerepel, annyi különbséggel, hogy amikor több dolognak kell elférnie a nyomtatványon, csak lecsökken a képelem mérete, miközben tökéletesen megmarad az egyensúly.

Szórólapok tervezésekor mindig érdekes kérdés a képek és a szöveg közötti egyensúly. Természetesen a célpiac és az iparág típusa is befolyásolja ezt az arányt. Termékközpontú iparágak esetében dominálni fognak a képek, de egy szervezeti, üzleti témában készített brossúrán valószínűleg inkább a szövegen alapuló megközelítést választjuk, kevesebb képi elemmel.

Lelki, érzelmi tematikával foglalkozó nyomtatvány esetében alig jöhet szóba a csak szöveges megoldás. Ebben a témakörben számtalan kreatív illusztrációt készítettek már a hallgatóink, és Ági tervét is a legjobbak közé soroljuk.

Egyetlen egy fotót választott Ági, de azt nagyon jól. Egyrészt a fotón szereplő kamaszfiú testbeszéde, mimikája nagyon kifejező, remekül sűríti a tinédzserkori viselkedés sajátosságait, jellemzőit. Egyetlen fénykép vagy illusztráció tökéletesen felhívja a figyelmet, hangulatot teremt és támogatja a történetedet. Ez lett szórólap fókuszpontja, ami vonzza a tekintetet.

A fotó másik erőssége a kompozícióban van. Hatalmas copyspace-szel készült a kép (nagy üres teret hagy feliratnak, szövegnek vagy más design elemnek), ezért kiválóan megtartja vizuális erejét, akkor is ha csökkentjük vagy növeljük a kép méretét.

A szórólap megtervezésekor Ági ügyesen kihasználta a kép adottságait és mindkét változaton megtartotta az egyensúlyt. A képet az üzenet megtámogatására használta, és akkor is erőteljes hatást ért el vele, amikor több szöveget kellett szerepeltetni a szórólapon és akkor is remekül működött a kép, amikor kevesebb információt kellett átadni.

A szórólap szép összhatásához természetesen hozzájárult a jó szövegelrendezés, az okos tartalomtagolás, az ügyes lényegkiemelés is. Gratulálunk hozzá.

Szórólap a Forgószél válságkezelő központ rendezvényére - Webdesing Workshop - hallgatói munkák
Arculati elemek tervezése a Fekete Lyuk nevű éjjeli szórakozóhelynek - Webdesing Workshop - hallgatói munkák