Kép és szöveg ereje motivációs poszteren


Motivációs poszter készítése idézethez

Project Leírás

Mutatjuk a jó motivációs poszter receptjét: egy nagyon szép kép és egy tudatosan átgondolt fontválasztás párosítása a kép adottságait jól kihasználó elrendezéssel.
Ági kiváló érzékkel választotta ezt a nagyszerű képet az idézethez. A tengervíz hullámai és fodrozódása meseszépen szimbolizálják a sodródást és azt, hogy el kell fogadnunk a nálunk nagyobb erők létezését. Ez a poszter nagyon szépen fogalmazza meg az eseményekkel szembeni tehetetlenségünket, azonban az üzenet kicsengése korántsem negatív.

A kép atmoszférája sugallja a pozitív elfogadást és a helyzettel való megbékélést. Van valamilyen méltóságteljes hangulat a légkörben, egy bölcs, ősi tudásról és megnyugvásról szól, amikor már nem múlik semmi az akaratunkon. A felülről fotózott magányos figura látványa csak megerősíti az eltávolodás érzését, az események kívülről történő szemlélését.

Ági jól kihasználta a kép adottságait. A fotó átlósan feleződik és a homokos part szinte kiabál a szöveg elhelyezéséért. A mondatok tördelése követi a víz hullámzását, a szavak különböző betűméretei pedig egy lágy dinaminkát visznek a feliratba. Nagyon szép megoldás Henry Ford nevét a bal sarokba helyezni, figyeljétek meg azt a láthatatlan átlós tengelyt, amire felfűzi ági az alkotóelemeket.

A tipográfia telitalálat, egy olyan kézírásos fontot használ Ági, ami erős és személyes jelleget ad a szövegnek, megszólító ereje van, ugyanakkor remekül olvasható.

Köszönjük ezt a szép megoldást.

Motivációs poszter készítése  idézethez - Webdesign Workshop modul- hallgatói munkák