Kerüld a vizuális hiedelmeket, ha weboldalt tervezel


Tiniknek szóló kozmetikumok - címlap tervezés


A tizenévesek túlfejlett kritikai érzéke a weboldalakat és a reklámokat sem kíméli. A webes világban extrėm sebességgel terjed el valamiről, hogy gáz, vagy éppen menő. Előfordul, hogy a harsámy, a szokatlan már önmagában értéket képvisel. A weboldal hátterében egy olcsó szikrázó hatás elég ahhoz, hogy egy kattintással kilépjenek a honlapról.

A velük való képi kommunikáció trükkös feladat, azonban ezen a címlapterven is jól látszik, hogy magas fokú esztétikai igényességgel ez a célközönség is tökéletesen megszólítható. Nem kell mindennek vibrálnia ahhoz, hogy a tinik figyelmét elnyerjük. Ez a szimmetrikus weboldal is úgy válik például élettelivé, hogy változatosan oszlanak el a különböző vizuális illusztrációk.

Az egyszerű és tiszta színpaletta, a kompozíció ritmusa nagyon kellemes sármot és kisugárzást áraszt.

A felhasználói felület dizájnja abból a szempontból is különösen jól sikerült ezen a weboldalterven, hogy figyelembe vette a tinédzserek szokatlanul alacsony türelemküszöbét. Minden nekik tervezett honlapon életbevágóan fontos, hogy kevés szöveg legyen, nagy térközök, jól olvasható tipográfia és átlátható layout segítse a gyors eligazodást.