Kifejező eszközök Photoshop artwork szinten


Motivációs poszter készítése idézethez

Project Leírás

Egy nagyon erős hangulatú motivációs posztert kaptunk Timitől a Bartis idézethez. Se csillag, se égbolt nincs rajta, csak egy fekete-fehér női portré rendhagyó megvilágításokkal. A hatás extrán ütős lett.

Timi nem bontja elemeire az idézetet, nem akarja megmagyarázni nekünk szóról szóra Bartis bonyolult nyelvi fordulatait. A jelentést egyetlen portréba sűríti. A narratíva az arcra vetülő árnyék-fény játékában születik meg.

Ha levennénk a szöveget a képről, és úgy próbálnánk értelmezni a látottakat, akkor is azt mondanánk, hogy az élő és élettelen ellentétéről szól a fotó, a véletlenszerű pillanat szinte ijesztő múlékonyságáról. Az arcra vetülő és csak a szemet megvilágító fénycsík éles kontrasztot alkot az árnyékban maradt részletekkel, szinte tapintjuk az eleven és a holt fogalmának ellentmondásait.

A háttérfotóhoz hozzáadott alkotóelemek nagyon egyszerűek, mégis beszédesek. Figyeljétek meg a vékony fehér keret funkcióit. Egyrészt ablakot nyit a kompozíción, ugyanakkor finoman utal Bartis fényképére. A keret összekapcsolódik a másik téglalappal, a szöveg háttereként szolgáló átlátszó háttérrel. Mind a két geometriai elem fotó formájú, "kép a képben" hatás kelt. Egységet alkotnak, kölcsönhatásba kerülnek egymással, szimmetrikusak, miközben az egész kompozícióra tett hatásukban van valami feszültség, kiegyensúlyozatlanság.

A szöveg szinte keresetlen egyszerűséggel, teljesen hozzáillő tipográfiával került a kompozícióra. A fotográfia zseniális formanyelvét egészíti ki Timi Photoshop tudása, és a téma iránti érzékenysége. Így született meg ez a kivételes kompozíció és sajátos kifejezési forma. Gratulálunk hozzá.

Motivációs poszter készítése irodalmi idézethez - Starvonal Webdesign Tanfolyam- hallgatói munkák