Kísérletek logótervezéskor - 2. rész


Logótervezés gasztronómia területén

Project Leírás

Folytatjuk Zsanett útját és a Platán logó tervezési állomásait. Az előző részben bemutattuk, hogy milyenek voltak az első elképzelései, majd azt is, hogyan kezdett el szárnyalni a színekkel és a formákkal. A következő szakaszban pedig látni fogjuk a kreativitás kibontakozását és a tökéletes megoldás megszületését.


Elszakadva a klasszikus platánlevél motívumtól, Zsanett az absztrakt formák felé fordult. Egy erősen stilizált - és valljuk be, kicsit nehezen azonosítható - alakzat született elsőre. Különös geometriai formákat látunk.

Azonban egy kis nyugtalanság ébred a szemlélőben, mert akadályozott az értelmezés és az üzenet bizonytalan. Mindenesetre az egyszerűsítés folyamata elindult és az ábrát már határozottság jellemzi. Abban is biztosak lehetünk, hogy a kompozíció valamilyen érzelmi hatást ki fog váltani.

Platán Étterem logótervezés- hallgatói munkák


Második körben marad a stilizáltság, de a formák gyönyörű egységbe és látványba rendeződnek. Eltűnnek a hegyes háromszögek, izgalmasan alakulnak a levélformák, érzékeljük az egyensúlyt, kontrasztot, dinamikát.

Elkezdi önmaga lényegét hangsúlyozni a logó, tünedeznek róla a zavaró részletek, a belső arányok helyre billennek, már nincs benne semmi esetlenség.

Ez egy logó és nem logószerűség. Átgondolt, felépített és átlátható. Vizuális logikája van, és ezért működni kezd. Értjük, hogy miről szól, asszociációkat és érzelmeket hív elő, egyszerre beazonosítható és egyedi. Még nem hibátlan a grafikai elem, néhány finom részletet módosítani kell, hogy formajegyei hangsúlyozottabbá váljanak.

Platán Étterem logótervezés- hallgatói munkák


A harmadik körben pedig megszületett az abszolút kedvencünk. Magabiztos, közérthető, mesterkéletlen és kifejező. Az egész nagyon természeteseknek és organikusnak hat.

A logó hullámos kontúrjai dinamikát kölcsönöznek a térnek, a látvány mozgalmas és nagyon letisztult. Az emléma és a szöveg kölcsönhatásba kerül egymással, az elrendezés teljesen magától értetődő. Jó kis kontrasztok és súlyeloszlás alakult ki a két elem között.

Az, hogy valóban jól működik ez a harmadik absztrakt változat, különösen jól lemérhető azon, hogy a logóra épülő kisarculati elemek is nagyon szépek lettek. A mockup-ba helyezése után pedig abszolút átment a teszten.

Platán Étterem logótervezés- hallgatói munkák
Platán Étterem logótervezés- hallgatói munkák
Platán Étterem logótervezés- hallgatói munkák
Platán Étterem logótervezés- hallgatói munkák

Bemutattuk Zsanett Platán logó variációit, amelyek hihetelen utat jártak be. Munkái tehetségről és kreativitásról árulkodnak, gratulálunk a megoldásokhoz.