A könyvborító tervezése az átéléssel kezdődik


kiadványtervezési feladat,könyvborító tervezés

Project Leírás

A könyv borító csak akkor tudja kifejezni a könyv mondanivalóját, ha a tervező elolvasta, és a magáévá tette a könyvet. Ebben az esetben a tervező saját gondolatai, érzései átütnek a borítón, plusz jelentés tartalommal gazdagítják a könyvet. A feladat azért is nehéz, mert a könyv leendő olvasója még nem ismeri a sztorit. Az ő számára könyv borítója még önmagában értelmezendő.Nagyon szuggesztív, nem hétköznapi megoldást kaptunk Barbarától. Nem ígér könnyű olvasmányt a borító, inkább azt sugalmazza, hogy drámai és kemény az út a válságból kivezető úton.

Tömeget és feszültséget érzünk a könyvborító láttán, hipnotizáló erővel bír. A törött, darabokra hullt szobor vizuális metaforája elsőre távolinak tűnik, ugyanakkor a váratlanság erejével bír.

A sérült és megrepedt részletekre fókuszáló fotó merész választás, azonban látványosan képes tömöríteni az egész könyv súlyát, és lélektanilag összefoglalni a lényeget. A kompozícióban használt tipográfia mérete, iránya és stílusa kölcsönhatásban marad a háttérrel, a kompozíció nem esik szét, ami elsősorban a színek gyönyörű egyensúlyrendszerének köszönhető.