Közhelyek nélkül is hatásosan


Motivációs poszter készítése idézethez

Project Leírás

Felkapjuk a fejünket, ha olyan vizuális szimbólumokkal találkozunk a motivációs posztereken, melyek eltérnek a megszokottól. A Seneca idézetről általában a hajó képe ötlik fel bennünk, ezért szívesen megmutatjuk, hogy egy nem mindennapi képi metaforával is erőteljesen érzékeltetni tudjuk a gondolat tartalmát.

A kétezer évvel ezelőtt megfogalmazott Seneca gondolatot Zoli ügyesen átülteti napjainkba, érvényessé teszi és eléri, hogy megszólítsa a modern embert. Ehhez nem kellett egyéb, mint egy tetovált kar látványa és fókuszba állítása. Az ötlet blikkfangos, a poszter pedig közhelymentes lett.

A személyes útkeresésről és az egyéni dilemmákról szól Seneca és Zoli zseniálisan fogalmazza meg vizuálisan a célját kereső embert. A tetovált égtájakról az örökös "hol a helyem, merre induljak tovább" kérdőjel jut eszünkbe.

Különösen érdekessé válik a fotó nézőpontja. A kép síkjából kilépő kar a néző testében folytatódik, a mondanivaló így még személyessebbé válik. A képkompozíció ugyanakkor gyönyörűen vezeti a tekintetünket az idézetig, szinte felénk tárja és nyújtja a tartalmat. A tengeri környezet pedig egy bónusz az idézethez, ami finoman utal a Seneca hasonlatra.

Zoli nagyon szépen árnyalja vizuálisan az üzenetet. Képes láttatni a belső kételyeket, de azt is üzeni, hogy önmagunkban kell megtalálni a válaszokat. Az útelágazásokhoz érkező ember egy nagyon eredeti és stílusos ábrázolását látjuk a képen, amihez jól passzol a szöveg fontválasztása. Semmi díszítettség, barokkos cikornya nem illett volna ebbe a környezetbe. Szinte funkcionális maradt a tipográfia, a képválasztás azonban mindent visz.

Motivációs poszter készítése  idézethez - Starvonal Webdesign Tanfolyam- hallgatói munkák