Kreatív tábor szórólap


Nyári tábor szórólap tervezése

Project Leírás

Minden kiadvány megtervezése néhány alapelven alapul. Pofonegyszerűnek tűnik az alapelvek betartása: rendezd el, tagold, ismételj, hozz létre kontraszot. Aki próbálta már valaha a nyomtatványtervezést, az tudja, hogy a gyakorlati megvalósítása igazi kihívás tud lenni.

A tartalom egységes és izgalmas formába öntése korántsem annyiból áll, hogy betartjuk a szabályokat. Számtalan apró döntést hozzunk a tervezés során, sok esetben millimétereken múlik, hogy a kigondolt dizájn működik-e. Különösen nehéz tud lenni, amikor nagyon sok információt kell elhelyeznünk egy oldalon, ami a szórólap műfajban elég gyakori.

Ádám egy gyönyörű nyári kreatív tábor szórólapot küldött be szinte kifogástalan minőségben, akár mehetne is a nyomdába. Rend uralkodik a kiadványon, az elemek csoportosítása hibátlan, nincs semmilyen értelemzavaró megoldás rajta.

Az oldal egységes és rendezett, minden elem vizuális kapcsolatban áll a többi elemmel. Nagyszerűen oldotta meg Ádám a formajegyek ismétlését, figyeljétek meg a színek ritmusát vagy a vonalak játékát a szórólapon. A körívek határozottan elválasztják egymástól a tartalmi egységeket, szép színes, vidám foltokat hoz létre. A programok felsorolásánál a szöveg az ívet követi, ezzel nem csak helyet takarít meg, hanem vizuálisan vonzóvá és figyelemfelkeltővé teszi a tartalmat.

A címsorok markánsak, hangsúlyosak. Ötletesen variálta a kiemeléseket Ádám, jók a tipográfiai megoldások, színes foltszerű, erős kontrasztú, látványos lett a szórólap, gratulálunk hozzá.

Nyári tábor szórólap tervezése - hallgatói munkák