Lényeglátás, azaz vizuális sűrítés poszterműfajban


Plakát tervezési feladat a Photoshop Alapozó tanfolyamon

Project Leírás

A Photoshop modul kihívása nagyon egyszerűnek tűnik. Minimalista eszköztárral kell felépíteni egy posztert minden műfaji sajátságot figyelembe véve egy olyan prózai fogalomhoz, mint a "ZSIRÁF". Látszólag nincs sok értelme a feladatnak, valójában a jó poszterek mindig képesek a zsiráfon keresztül valami másról is szólni, forróságról, Afrikáról, vagy éppen a vadon törvényéről.

  • Feladat leírása
  • Tanfolyam
    Startvonal Webdesigner Tanfolyam
    Photoshop Alapozó


Kifejezetten gyönyörű lett Renáta megoldása a zsiráf fogalmához. Különösen érdekes hatást hozott létre a Photoshop/Stained Glass filterrel. Az ólomüveg szűrő megfelelő paraméterezésével olyan effektet alakított ki a képen, ami a száraz afrikai föld asszociációját kelti a nézőben. Ez a textúra a töredezett szavannai földtakarót idézi és egyfajta tapintási illúziót is teremt. A színek a forróságot, a kompozíció pedig Afrika esszenciáját villantja föl. Gratulálunk az alkotáshoz.

Ugyanilyen finom eszközökkel operál Renáta a tél megjelenítésekor. Egy ilyen feladatban az apró részletek kidolgozottságán is múlik a siker. A hátteret például az összekarcolódott jégfelület adja, ahol a felszín szerkezetét Renáta ügyesen grunge hatással érzékelteti. Maximálisan kihasználta azt a kevés eszközt, amit a feladat megenged: hideg kék árnyalatok, jégvirágos ablakkeret grafika, deres textúra a korcsolyán és a feliraton.